Biblioteka PRint

U želji da pomogne članstvu u obrazovanju te potakne i razumijevanje struke u širem društvenom okruženju HUOJ 2007. pokreće Biblioteku PRint. Do sada je objavljeno 14 naslova eminentnih svjetskih i naših autora.  Dosad je objavljeno 14 naslova, vrsnih i praktičnih priručnika korisnih svima koji se već bave ili počinju baviti odnosima s javnošću, menadžmentom i upravljanjem

Iz Biblioteke

 • Komunikacija od A do Uprava

  Komunikacija od A do Uprava - priručnik za komuniciranje u javnom i neprofitnom sektora

  Riječ je o publikaciji koja daje pregled osnovnih pojmova i komunikacijskih područja koja obuhvaćaju odnosi s javnošću u javnoj upravi. Odnosi s javnošću u javnoj upravi imaju svoje posebnosti po kojima se razlikuju od odnosa s javnošću u drugim sektorima. 

  NARUČI KNJIGU
 • Priručnik za političke kampanje

  Priručnik za političke kampanje – lekcije s bojišnice, Lionel Zetter

  Bez obzira natječete li se kao kandidat na izborima, vodite kampanju ili samo pomažete u njezinu odvijanju, ovaj priručnik nezaobilazno je štivo za vas. 

  NARUČI KNJIGU
 • Mogu li Vas citirati?

  Mogu li Vas citirati? Praktični priručnik za odnose s medijima za menadžere, William Essex

  Ovaj priručnik napisan je za menadžere, članove upravnih odbora, poduzetnike i sve osobe s izvršnim ovlastima u svim strukama.

  NARUČI KNJIGU
 • Odnosi s javnošću u neprofitnim organizacijama

  Odnosi s javnošću u neprofitnim organizacijama, Miro Radalj

  Odnosi s javnošću u neprofitnim organizacijama tema je koja je nedovoljno istražena u globalnim okvirima, a u Hrvatskoj ne postoje slična izdanja pa je ova knjiga zapravo pionirsko djelo na svom području. 

  NARUČI KNJIGU
 • Odnosi s javnošću

  Odnosi s javnošću, Ana Tkalac Verčič

  Prvi hrvatski sveučilišni udžbenik o odnosima s javnošću predstavlja izuzetan doprinos OSJ kao suvremenoj komunikacijskoj disciplini u Hrvatskoj, a važnost knjige je upravo u pristupu čitateljima koje se upoznaje s velikim brojem teorija relevantnih za studente i profesionalce svugdje u svijetu.

  NARUČI KNJIGU
 • Komunikacijski plan

  Komunikacijski plan - srž strateških komunikacija, Lester R. Potter

  Svaka tvrtka ili organizacija koristi razne komunikacijske metode kako bi ostvarila svoje poslovne ciljeve, a za uspješno ostvarenje ciljeva potreban je komunikacijski plan. Ova knjiga opisuje upravo proces samog planiranja komunikacija, što uključuje analizu stanja, potencijalnih tema, publika, poruka, kanala komunikacije i evaluaciju.

  NARUČI KNJIGU
 • Mjerenje i evaluacija u odnosima s javnošću, Betteke van Ruler, Ana Tkalac Verčič i Dejan Verčič

  Ključno pitanje za svakog istraživača odnosa s javnošću je kako odnosi s javnošću djeluju u organizaciji, što čine organizaciji za nju, njezine publike ili u javnoj areni. Odgovor na ova pitanja mijenja se sukladno metodama koje istraživač koristi. 

 • Otkrivanje odnosa s javnošću, Ralph Tench, Liz Yeomans

  Ozbiljan i praktičan vodič za stjecanje znanja o odnosima s javnošću koji čitateljima pruža uvid u temeljito razumijevanje struke. Donosi kritičku analizu područja i predstavlja sofisticirani spoj teorije i stvarnog života te uključuje mnoge studije slučaja, aktivnosti, pitanja za raspravu i ilustracije.

 • Odnosi s javnošću za organizacije civilnoga društva, grupa hrvatskih autora članova HUOJ-a

  Prva autorska knjiga PRint biblioteke namijenjena je djelatnicima, članovima ili volonterima nevladinih i neprofitnih organizacija.

 • Korporativni razgovori - vodič za provedbu učinkovite interne komunikacije, Shel Holtz

  Ova knjiga napisana je kao vodič za uvođenje učinkovite interne komunikacije za prenošenje ključnih poruka organizacije, a pisana je razumljivim jezikom i stilom te sadrži mnoštvo praktičnih savjeta kako povezati internu komunikaciju s ostvarenjem poslovne strategije i ciljeva organizacije. 

 • Priručnik za odnose s javnošću, Alison Theaker

  Priručnik za odnose s javnošću daje opsežan i detaljan uvod u teorije i praksu odnosa s javnošću, bavi se poviješću i razvojem odnosa s javnošću, istražuje etička pitanja koja utječu na industriju, proučava vezu odnosa s javnošću i politike, dotiče se tema lobiranja i novinarstva, procjenjuje profesionalizam i propise odnose s javnošću te savjetuje o školovanju i ulasku u profesiju.

 • Kreativnost u odnosima s javnošću, Andy Green

  Kreativnost je jedna od ključnih vještina uspješnih stručnjaka za odnose s javnošću, što je prepoznao i autor ove knjige. Čitatelje želi uputiti kako razviti kreativne vještine korištenjem raznih metoda i savjeta, kako razumjeti kreativni proces i upravljati osobnom kreativnom dimenzijom.

 • Odnosi s medijima za predstavnike lokalne uprave: komuniciranjem do rezultata, Lydia Bjornlund

  Priručnik je osmišljen kako bi pomogao pojedincima koji rade s medijima u razumijevanju elemenata koji utječu na interakciju lokalne uprave i medija, s ciljem razumijevanja i razvijanja njihovih odnosa.

 • Odnosi s javnošću: planiranje i upravljanje kampanjama, Anne Gregory

  Pokretanje kampanje ili programa odnosa s javnošću čini se jako teškim zadatkom, ali tajna uspjeha je u kvalitetnom planiranju i učinkovitom upravljanju.

 • Odnosi s medijima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi u Hrvatskoj, Ermina Duraj

  Prvi priručnik koji na jednome mjestu obuhvaća teoriju i praksu funkcioniranja djelatnosti odnosa s javnošću u jedinicama lokalne i područne samouprave rezultat je višegodišnjega rada autorice u javnome sektoru. 

Vijesti