Vijesti Članovi

Predavanje Krešimira Macana u Splitu: „Sve što ste željeli znati o odnosima s javnošću, a niste imali prilike pitati“

06.11.2013. HUOJ

Predavanje „Sve što ste željeli znati o odnosima s javnošću, a niste imali prilike pitati“ Krešimira Macana, uglednog hrvatskog stručnjaka za odnose s javnošću, održat će se u Splitu u utorak, 12. studenoga 2013. u Velikom amfiteatru Ekonomskog fakulteta (Cvite Fiskovića 5 ex. Matice hrvatske 31), s početkom u 18:15 sati.

Predviđeno trajanje je do 20:00 sati, a u svom predavanju Krešimir Macan će dati kratki uvod u osnove odnosa s javnošću – što danas podrazumijeva posao odnosa s javnošću, kako uspješno komunicirati u doba društvenih medija, koje kvalitete treba imati svaki uspješni stručnjak za OSJ i mnoge druge korisne savjete. Macan će kroz primjere koji su zaintrigirali hrvatsku javnost pokazati što je to krizno komuniciranje, kako uspješno komunicirati u krizi te koje pogreške izbjegavati, koji su alati korisni za kriznu komunikaciju te općenito kako reagirati u kriznoj situaciji – kako se pripremiti, kako komunicirati u medijima, koje poruke izvući za budućnost i ostale elemente kriznog komuniciranja. Predviđeno je i vrijeme za predavača da odgovara na pitanja zainteresiranih posjetitelja.

Krešimir Macan (1970.) je ugledni hrvatski PR stručnjak specijaliziran za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove društvene medije, koji danas uspješno vodi vlastitu savjetničku tvrtku – Manjgura, osnovanu još 1997. kao jedna od prvih hrvatskih agencija specijaliziranih za odnose s javnošću. Krajem 1998. angažiran je od strane Hrvatske radio televizije, kao njihov prvi direktor korporativnih komunikacija i glasnogovornik. Sredinom 2003. imenovan je savjetnikom Predsjednika Vlade RH za komunikacije, a od 2004. do 2008. na mjestu je izvršnog direktora agencije Madison Consulting čije je djelovanje uspješno razvio. Ugledan je međunarodni izborni savjetnik i CIPR certificirani predavač specijaliziran za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove društvene medije. Diplomirani je inženjer elektrotehnike te govori četiri strana jezika. Član je Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), Chartered Institute of Public Relations (CIPR) i Europskog udruženja političkih komunikatora (EAPC).