Vijesti

Poziv na javnu raspravu o izmjenama i dopunama Statuta i Pravilnika o izborima

26.02.2015. HUOJ

Poštovane članice i članovi HUOJ-a,
 
Iza nas su zahtjevni izbori za tijela HUOJ-a koje smo uspješno završili. Tijekom veljače 2015. godine Upravni odbor, Sud časti i Nadzorni odbor su se konstituirali i počeli s radom. U ovim izborima smo prvi put primijenili u praksi novi model glasanja (uveden Statutom i Pravilnikom o izborima, 2013. godine) koji omogućava glasanje svim članovima udruge. Novi model je zaživio, a rekordnih 55% članova iskoristilo je svoje pravo glasa i glasalo putem pošte.
 
Poučeni iskustvom održanih izbora i iskustvom prvog mandata, te suočeni s obavezom da se Statut prilagodi novom Zakonu o udrugama (listopad, 2014.), Upravni odbor odlučio je pokrenuti daljnja poboljšanja dva ključna dokumenta za rad naše udruge, Statut i Pravilnik o izborima.
 
Nakon prve faze javne rasprave, održane u prosincu 2014. i siječnju 2015. godine, Upravni odbor je pripremio i usuglasio sa Sudom časti i Nadzornim odborom nacrte izmjena Statuta i Pravilnika o izborima. Također vam na raspravu šaljem i Poslovnik Skupštine koji mora biti tehnički usklađen sa Statutom.
 
Pozivam vas sve da do 11. ožujka sudjelujete u javnoj raspravi o ovim dokumentima te da na adresu info@huoj.hr šaljete svoje komentare, izmjene i dopune ovih dokumenata:

Cjeloviti tekstovi sadašnjih verzija dokumenata nalaze se ovdje.

Srdačan pozdrav
 
mr.sc. Aleksandra Kolarić, CSOJ