Vijesti Regija i svijet

Pokrenut regionalni projekt "Balkan Marketing Network"

26.11.2013. HUOJ

Vodeći strukovni portali – Marketing365 iz Makedonije i Marketing mreža iz Srbije, po prvi put na našim prostorima, započeli su realizaciju projekta "Balkan Marketing Network", koji ima za cilj promociju struke, umrežavanje i poslovno povezivanje svih sudionika na regionalnom tržištu marketinških komunikacija.

"Ideja ovog projekta je da doprinese razvoju marketinške i PR industrije, ali i potakne regionalnu suradnju između agencija, oglašivača i medija. Također, kroz zajedničke projekte koje ćemo organizirati u narednom periodu trudit ćemo se postaviti nove standarde i ukazati na dobre primjere iz prakse u regiji", rekao je Boris Eftimovski, urednik portala Marketing365.

"Balkan Marketing Network je prirodan nastavak suradnje naših portala. Osluškivanjem tržišta u prethodnim godinama shvatili smo da našim suradnicima, ali i struci, trebamo ponuditi više. Nema sumnje da samo zajedničkim snagama i regionalnim umrežavanjem svih sudionika na tržištu možemo pomaknuti granice, pratiti svjetske trendove, odoliti izazovima s kojima se susreću sve države u regiji, razviti zdravu konkurenciju, a time i unaprijediti poslovanje i položaj struke", rekla je Ivana Parčetić, osnivač i urednik portala Marketing mreža.

Inicijatori projekta "Balkan Marketing Network" vjeruju da će nastaviti uspješnu suradnju s agencijama, oglašivačima i medijima kako iz Srbije i Makedonije, tako i iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, kao i sa svima koji smatraju da im ovakva suradnja može pružiti podršku i pomoći, koji vjeruju u ono što rade, koji imaju što pokazati i kažu, a isto tako žele dati svoj doprinos da tržište u regiji postane bolje mjesto za poslovanje i na kraju, kao takvo postane konkurentno na europskoj i svjetskoj razini.

O portalima:

Marketing365 vodeći je strukovni portal u Makedoniji, pokrenut 2011. godine. Dobitnik je prestrižnih priznanja "Najbolji blog godine" i "Najutjecajniji balkanski blog iz Makedonije". Tim koji radi za Marketing365 čine ugledni marketing i PR stručnjaci iz Makedonije.
Marketing mreža je vodeći strukovni portal u Srbiji, koji ima za cilj umrežavanje i poslovno povezivanje svih sudionika na tržištu marketinških komunikacija. Portal je pokrenut u siječnju 2012. godine, a od samog početka prepoznat je, od strane kolega, kao relevantan izvor informacija iz struke.