Vijesti

[Podružnica Središnje Hrvatske] Radionica o komuniciranju gospodarenja otpadom u Varaždinu

17.08.2015. HUOJ
U organizaciji Hrvatske zajednice županija i Varaždinske županije, uz potporu tvrtke Hauska&Partner, Podružnice Središnje Hrvatske HUOJ-a i Udruge gradova, u Varaždinu će se 21. kolovoza održati radionica o ulozi odnosa s javnošću u postizanju ciljeva odvojenog sakupljanja otpada i tema vezanih uz održivi razvoj.

Gospodarenje otpadom i održivi razvoj teme su koje pronalaze medijski prostor zbog važnosti za građane koji stoje na prvoj stepenici uspješnog odvajanja i gospodarenja otpadom.

Nebrojeno puta čuli smo da otpad nije smeće što znači da se pravilnim odvajanjem otpada on može ponovno upotrijebiti, a zatim preostali dio obrađivati i odlagati sa što manje posljedica za okoliš i zdravlje. Međutim, ostvarenje ovog ambicioznog cilja zahtjeva velike napore u segmentu informiranja i edukacije javnosti.

Upravo su to razlozi zbog koji su Hrvatska zajednica županija i Varaždinska županija, uz potporu tvrtke Hauska&Partner, Podružnice Središnje Hrvatske HUOJ-a i Udruge gradova, organizirale radionicu o ulozi odnosa s javnošću u postizanju ciljeva odvojenog sakupljanja otpada i tema vezanih uz održivi razvoj koja će se održati 21. kolovoza u Varaždinu.

Cilj je radionice upoznati voditelje županijskih odjela, osobe zadužene za odnose s javnošću u županijama, predstavnike regionalnih centara za gospodarenje otpadom i voditelje komunalnih poduzeća s ulogom i svrhom odnosa s javnošću u problematici gospodarenja otpadom i postizanja ciljeva gospodarenja otpadom putem predavanja, pokaznih primjera i interaktivan pristup.

Iskusna komunikacijska stručnjakinja Andreja Pavlović, viša savjetnica, partner i direktorica Društveno odgovornog poslovanja H&P grupe, približit će navedene teme sudionicima.

Podsjetimo, nedavno je u Primorsko-goranskoj županiji s probnim radom započeo Regionalni centar za gospodarenje otpadom Marišćina, prvi centar koji primjenjuje mehaničko-biološku obradu otpada, od ukupno 13 planiranih centara za gospodarenje otpadom.

Više o centrima za gospodarenje otpadom na stranici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.