Vijesti

[Dubrovačka podružnica] Predstavljanje knjige „Teorije i modeli odnosa s javnošću“ prof. dr. sc. Zorana Tomića

14.01.2014. HUOJ

Predstavljanje knjige „Teorije i modeli odnosa s javnošću“ prof. dr. sc. Zorana Tomića, dekana Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i gostujućeg profesora na Odjelu za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku, upriličit će se u četvrtak, 16. siječnja 2014., u 17:30 sati, u donjem amfiteatru u Sveučilišnom kampusu (Branitelja Dubrovnika 41).

Autora i knjigu će predstaviti doc. dr. sc. Đorđe Obradović, pročelnik Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku, i doc. dr. sc. Ilija Musa sa Sveučilišta u Mostaru.

Predstavljanje organiziraju Odjel za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku i Dubrovačka podružnica Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Prof. dr. sc. Zoran Tomić već više godina poznat je akademskoj i stručnoj javnosti kao vodeći znanstvenik u široj regiji s područja odnosa s javnošću i političkog komuniciranja. Njegova nova knjiga „Teorije i modeli odnosa s javnošću“ već je prihvaćena kao udžbenik na diplomskim i doktorskim studijima u Zagrebu, Mostaru i Dubrovniku. Dosadašnja akademska i teorijska iskustva i spoznaje dr. Tomić je sintetizirao u teorijskom okviru ove, njegove već dvanaeste knjige. Sto se tiče šireg konteksta knjige „Teorije i modeli odnosa s javnošću“, sasvim je razvidno da se radi o izvrsnom znanstvenom djelu koje ima svoju vrijednost kroz teorijski okvir, ali i praktičnu primjenu jer nudi i dosta alata i instrumenata za  implementiranje prikazanih modela odnosa s javnošću u stvarni život.

Knjiga „Teorije i modeli odnosa s javnošću“ prikazuje najvažnije klasične i suvremene teorije i modele odnosa s javnošću pa je i po aktualnosti obrade tematike ravnopravna s najnovijim svjetskim izdanjima. Sastavni dio knjige je i rječnik teorija odnosa s javnošću koji definira stručnu terminologiju na hrvatskom jeziku, što će pomoći akademskoj zajednici u standardiziranju pojedinih dvojbeno tumačenih i opisivanih pojmova u domaćoj stručnoj i znanstvenoj literaturi i praksi.

Prof. dr. sc. Zoran Tomić od ove je akademske godine gostujući profesor na Odjelu za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku. Nakladnik knjige je Synopsis iz Zagreba i Sarajeva.