Vijesti - Regija i svijet 

18.06.2015 HUOJ

Agencija „Prime Communications“ dobitnik IPRA nagrade za 2015. godinu

Agencija „Prime Communications“ je nagrađena najprestižnijom PR nagradom u svijetu – Zlatnom nagradom Međunarodnog udruženja za odnose s javnošću za 2015. godinu (2015 IPRA Golden World Awards) za upravljanje kriznom komunikacijom za klijenta „Leburić komerc“ d.o.o. Prnjavor tijekom trajanja zabrane prometovanja „Pekabesko“ proizvoda u Bosni i Hercegovini u prosincu prošle godine.

27.05.2015 HUOJ

Prijavite svoje Grand PRix projekte na Global Alliance COMM PRIX

Udruga Global Alliance poziva sve ovogodišnje dobitnike nagrade Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) da prijave svoje projekte na dodjelu nagrada Global Alliance COMM PRIX, jedino priznanje koje se dodjeljuje najboljim projektima u odnosima s javnošću i upravljanju komunikacijama na svjetskoj razini te se njome odaje priznanje projektima koji pridonose napretku odnosa između tvrtka, dioničara i zajednice.

03.12.2014 HUOJ

Tamara Bekčić na čelu DSOJ

Na 13. Izbornoj Skupštini Društva Srbije za odnose sa javnošću (DSOJ), koja je održana jučer u Privrednoj komori Srbije, izabrano je novo rukovodstvo.

26.11.2013 HUOJ

Pokrenut regionalni projekt "Balkan Marketing Network"

Vodeći strukovni portali – Marketing365 iz Makedonije i Marketing mreža iz Srbije, po prvi put na našim prostorima, započeli su realizaciju projekta "Balkan Marketing Network", koji ima za cilj promociju struke, umrežavanje i poslovno povezivanje svih sudionika na regionalnom tržištu marketinških komunikacija.
04.06.2013 HUOJ

Provedeno treće istraživanje stavova stručnjaka za odnose s javnošću u BiH

Agencija PRIME Communications provela je istraživanje o stanju struke odnosa s javnošću u Bosni i Hercegovini, a u kojem je sudjelovalo 115 praktičara odnosa s javnošću.

04.02.2013 HUOJ

DSOJ proveo "Istraživanje stanja struke i Društva Srbije za odnose s javnošću"

Društvo Srbije za odnose s javnošću (DSOJ) provelo je, u periodu od 27. prosinca 2012. do 18. siječnja 2013. godine, „Istraživanje stanja struke i Društva Srbije za odnose s javnošću“.

Rezultati istraživanja dostupni su na DSOJ web stranici.

30.01.2013 HUOJ

1. konferencija Makedonske udruge za odnose s javnošću (ZOJM)

Makedonska udruga za odnose s javnošću (ZOJM) održala je 15. prosinca 2012. u Skopju svoju 1. stručnu konferenciju pod nazivom „Odnosi s javnošću u Makedoniji – stanje i perspektive“ čime je obilježena prva godišnjica postojanja.

18.12.2012

Izabrano novo vodstvo DSOJ-a

Na 10. Izbornoj Skupštini Društva Srbije za odnose sa javnošću (DSOJ), koja je održana 13. prosinca 2012. u Privrednoj komori Srbije, izabrano je novo vodstvo.

03.12.2012

PR stručnjaci u Srbiji iskoristili PRiliku

Četvrta međunarodna konferencija Društva Srbije za odnose s javnošćuPRilika 2012, pod nazivom „Komunikacije pred izazovima promjena” uspješno je održana 29. i 30. studenoga u Novom Sadu. Konferencija je okupila više od 180 stručnjaka iz područja odnosa s javnošću iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, a organizirana je s ciljem da ponudi odgovore na pitanja kako se uspješno suočiti s promjenama i gledati u budućnost koja je pred nama.
23.10.2012

4. konferencija Društva Srbije za odnose s javnošću (DSOJ)

Četvrta konferencija Društva Srbije za odnose s javnošću (DSOJ) održat će se u Novom Sadu 29. i 30. studenoga 2012. na temu "Komunikacije pred izazovima promjena".
18.10.2012

16. slovenska konferencija o odnosima s javnošću - SKOJ, 7.-9. studenoga 2012.

U LifeClass Hotels & Spa u Portorožu od 7. do 9. studenoga 2012. održat će se 16. slovenska konferencija o odnosima s javnošću - SKOJ.

Profesionalni komunikatori, stručnjaci na području odnosa s javnošću, društvenih mreža, javnog nastupanja te brojni eksperti struke raspravljat će o PReporodu – glavnoj temi ovogodišnje konferencije.

17.10.2012

Agencija Blumen group postala je član ugledne Worldcom Public Relations Group

Agencija "Blumen group" postala je partner jedne od najuglednijih međunarodnih asocijacija, Worldcom Public Relations Group, te su u tome sada prvi u Srbiji i jedini u regiji.
Ovo partnerstvo omogućava im intenzivnu razmjenu znanja i iskustva s više od 107 agencija sa svih kontinenata, ali i prisutnost na tržištima više od 70 zemalja u svijetu.
04.10.2011

Represent Communications - novo ime za McCann Erickson Public Relations Beograd

Beograd. 4. listopada 2011. - Nakon deset godina uspješnog poslovanja i suradnje sa velikim brojem partnera, Agencija za odnose s javnošću McCann Erickson Public Relations iz Beograda promijenila je ime u Represent Communications, afilijacija Weber Shandwick grupacije.

27.09.2011

Međunarodna konferencija "Internet Hungary 2011- Smart and Intelligent"

Međunarodna konferencija o internetu, „Internet Hungary 2011- Smart and Intelligent“, po dvanaesti put održat će se u Mađarskoj, u Siófoku, od 11. do 12. listopada 2011. godine.


Članovi HUOJ-a mogu ostvariti 20% popusta na kotizaciju!

Za više informacija o programu i prijavi na konferenciju „Internet Hungary 2011“ posjetite http://www.smartstaff.hu/EN/Internet-Hungary.html

19.09.2011

Communication Directory- međunarodni newsletter za korporativne komunikacije i odnose s javnošću

Novo izdanje newslettera Communication Directory donosi stručne članke, skorašnje događaje te najznačajnije kadrovske promjene u području komunikacija i PR-a širom Europe. Saznajte više na http://www.communication-director.com/newsletter/59/425003

01.09.2011

Prva međunarodna konferencija Svjetske turističke organizacije (UNWTO) o turizmu i medijima, "Turizam u glavnim vijestima"

Oduvijek Vas je zanimalo zašto turizam teško puni medijske naslovnice, s kojim se boljkama susreće prilikom slanja svojih poruka svijetu i na koji ga način plasirati u vrh medijskih priča? Često ste se pitali i koja je njegova „prava priča“ i učinci? Odgovori na sva ova, ali i na brojna druga, „škakljiva“ pitanja o turizmu i medijima će uskoro, po prvi puta, javno biti otkriveni na prvoj međunarodnoj konferenciji Svjetske turističke organizacije (UNWTO) o turizmu i medijima, „Turizam u glavnim vijestima“.

30.08.2011

Weekend Media Festival: Medijska revolucija u regiji-iz američke perspektive

Zagreb, 30. kolovoza 2011. - Četvrti Weekend Media Festival ove se godine održava od 22. do 25. rujna, na već tradicionalnoj lokaciji stare tvornice duhana u Rovinju. U tri festivalske dvorane pripremljen je bogat program predavanja, panel diskusija i radionica. Na dugom popisu predavača ističu se američki televizijski producenti Pete Radovich i Zarko „Zak“ Ivkovic, koji će govoriti o medijskoj revoluciji i njezinim posljedicama na medijsku scenu u SAD-u i regiji Jugoistočne Europe.

16.08.2011

Agrokor koncern i Digitel komunikacije dogovorili stratešku suradnju

Agrokor koncern i Digitel komunikacije potpisali su ugovor o poslovnoj suradnji kojim Digitel komunikacije postaju partner Agrokor koncerna u realizaciji komunikacijskih i marketinških aktivnosti i proizvodnji medijskog sadržaja.

29.07.2011

DEK izabrao Grayling za implementaciju globalnih komunikacijskih inicijativa

London, 29. srpnja 2011. – DEK je imenovao Grayling, globalni konzalting za odnose s javnošću, public affairs, odnose s investitorima i organiziranje događanja, za globalno upravljanje korporativnim profilom tvrtke s posebnim fokusom na Europu i Aziju. Grayling će razviti i implementirati stratešku komunikaciju s medijima i program marketinških komunikacija, te će istovremeno surađivati timom tvrtke DEK kako bi osmislio brojne inicijative za njihove potrošače s ciljem unapređenja produktivnosti i učinkovitost.

29.07.2011

ICCO svjetsko istraživanje "Barometar trendova 2011 za treći kvartal"- očekivani nastavak rasta PR savjetodavnog tržišta

BARCELONA, 29. srpnja 2011- kvartalno ICCO-ovo istraživanje “Barometar trendova 2011 za treći kvartal”¹:

39% ispitanika odbacuje AVE metodu- ekvivalent vrijednosti oglasnog prostora- kao legitimni pristup mjerenju PR kampanja, ali 13% ispitanika takvu metodu odobrava. Preostalih 48% ispitanika smatra da je AVE metoda “ponekad” korisna, ovisno o prirodi kampanje. Unatoč malom broju odobravanja AVE metode od strane konzultanata, više od polovice uključuje takvu metodu pri evaluaciji i izvještavanju rezultata kampanje svojim klijentima. Isto istraživanje pokazuje da 62% ispitanika tijekom sljedećeg kvartala očekuje rast poslovanja PR savjetodavnog tržišta. 29% ispitanika predviđa da će situacija ostati neprmijenjena, stabilna dok samo 10% (Južna Afrika, Irska i Španjolska) smatra da će se dogoditi pad.

06.07.2011

Weekend Media Festival, 22.-25.09.2011. Rovinj

Weekend Media Festival, najveći regionalni festival komunikacijske industrije, ove se godine održava od 22. do 25. rujna na već tradicionalnoj lokaciji stare tvornice duhana u Rovinju. Tri festivalske dvorane ove godine donose nikad bogatiju satnicu s velikim brojem stranih i domaćih predavača, panel diskusija i radionica. Tomo Ricov, direktor festivala, naglašava: „Prošle smo godine okupili više od 3 000 sudionika, očekivanja za ovu godinu su također velika. Trenutne najave o zainteresiranosti sudionika za dolazak govore da ćemo letvicu dignuti još više. Razlog tome je i što se Weekend profilirao ne samo kao središnji skup komunikacijske industrije, nego i kao središnje mjesto za godišnje sklapanje poslova.“


27.05.2011

Donacija HUOJ-a Fakultetu političkih nauka u Beogradu

Beograd, 26.svibnja 2011. - Predstavnik Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) Krešimir Macan uručio je dekanu Fakulteta političkih nauka prof. dr. Iliji Vujačiću osam naslova iz stručne biblioteke HUOJ-a - PRint iz područja odnosa s javnošću i političkog marketinga. Naslovi će biti dostupni svim studentima koji se žele usavršavati u ovim područjima putem biblioteke PR službe FPN-a.

  

25.05.2011

Održan 2. PR Challenge u BiH

Superfinale drugog studentskog natjecanja u PR-u u Bosni i Hercegovini, pod nazivom PR Challenge, održano je 20.svibnja 2011. u Sarajevu. Jedanaest  natjecateljskih ekipa sa fakulteta iz Sarajeva, Banjaluke, Mostara i Tuzle predstavili su žiriju svoje PR strategije.  Ove godine natjecateljskim ekipama  iz BiH  pridružila se i natjecateljska ekipa iz Beograda.

07.03.2011

Sudjelujte u istraživanju "European Communication Monitor 2011" EUPRERE

EUPRERA – Europska udruga za istraživanje i obrazovanje u odnosima s javnošću pokreće novi krug najvećeg on-line istraživanja o budućnosti komunikacijskog menadžmenta i trendovima u odnosima s javnošću "European Communication Monitor 2011". Istraživanje je usmjereno svim zaposlenim PR profesionalcima diljem Europe, a on-line upitnik je na adresi: www.communicationmonitor.eu  traje do kraja ožujka i molimo vas da je ispunite u što većem broju kako bi imali i relevantne podatke za našu zemlju!

Hvala na pomoći!
Vaš UO HUOJ-a
15.02.2011

Corporate Communications Experience - Beograd, 31.3.-1.4.2011.

HUOJ je partner stručne konferencije Corporate Communications Experience u Beogradu, od 31.3.-1.4.2011. koju vam preporučamo a gdje kao članovi HUOJ-a imate popust od 20%. Na konferenciji će nastupiti vrsni ugledni govornici iz cijeloga svijeta koji će tijekom ova dva dana kroz interaktivne prezentacije govoriti o novostima u globalnoj medijskoj i PR industriji a okupit će brojne sudionike iz regije.
28.01.2011 Boris Hajoš

9. PRO.PR Kongres - Subotica, 11.-14. svibnja 2011.

Nakon Hrvatske i otoka Raba domaćin ovogodišnjeg, devetog po redu međunarodnog kongresa za odnose s javnošću, PRO PR kongresa bit će jezero Palić pored Subotice u Srbiji. Kongres će se održavati od 11. do 14. svibnja, a tema Kongresa je krizno komuniciranje. Kongres okuplja oko 200 sudionika iz 8 država u regiji a draft programa pogledajte ovdje.
24.01.2011

Lobiranje i poslovi od značaja za javnost tema su nove emisije CIPR TV

Elizabeth France, predsjednica britanske udruge lobista UK Public Affairs Council (UKPAC) i Keith Johnston, član upravnih odbora UKPAC-a i CIPR-a govore o potrebi za samoregulacijom lobiranja, dobrovoljnom registru lobista i kodeksu ponašanja na CIPR TV-u.
17.01.2011

Second Annual World Forum “Communication on Top” - Davos, Švicarska, 17.-18.02.2011.

Preporučamo vam i Second Annual World Forum “Communication on Top” u Davosu u Švicarskoj, od 17.-18. veljače 2011. gdje članovi HUOJ-a imaju popust od 10%. Forum je odlično mjesto za susret s vrhunskim predavačima i susrete s kolegama iz svijeta i razmjenu najboljih praksi, analize studija slučaja vezanih za poboljšanje reputacije kompanija, komunikacijske strategije i tehnike evaluacije.

04.01.2011

Trening EU Brussels meets Zagreb 2011. - Zagreb, 24.-25.2. i Bruxelles, 30.3. - 1.4.2011.

Skrećemo vam pažnju i na trening EU Brussels meets Zagreb 2011. Program ima 2 modula, Zagreb 24.-25.2. i Bruxelles, 30.3. - 1.4.2011. Prvi modul u Zagrebu je posvećen EU fondovima i pripremi europskih projekata, a drugi modul u Bruxellesu; lobiranju, pregovaranju, komunikaciji i institucijama u Bruxellesu, uključivo i posjet Europskoj Komisiji i Parlamentu. Predavači će biti ETI-jevi predavači i stručnjaci za EU pitanja, te predavači iz Hrvatske i zemalja regije a članovi HUOJ-a imaju popust od 5%.
03.01.2011

Second Annual World Forum “Communication on Top” - Davos, Švicarska, 17.-18.02.2011.

Preporučamo vam i SecondAnnual World Forum “Communication on Top” u Davosu u Švicarskoj, od 17.-18. veljače 2011. gdje članovi HUOJ-a imaju popust od 10%. Forum je odlično mjesto za susret s vrhunskim predavačima i susrete s kolegama iz svijeta i razmjenu najboljih praksi, analize studija slučaja vezanih za poboljšanje reputacije kompanija, komunikacijske strategije i tehnike evaluacije.
08.11.2010

Peta redovna godišnja konferencija PRIBA-e -19. do 21.11.2010. Čapljina, BiH

 Udruženje za odnose s javnostima u BiH - PRIBA organizira svoju petu godišnju Konferenciju "Budućnost odnosa s javnošću – izazov za PR praktičare u BiH“  od 19. do 21.11.2010. godine u hotelu Mogorjelo u Čapljini.  Kako PRIBA obilježava i pet godina svog postojanja, to će u slavljeničkom dijelu programa dodijeliti priznanja za doprinos u razvoju struke i udruge. U stručno edukativnom dijelu uz domaće predavače, gostovat će stručnjaci iz zemalja regije.
08.11.2010

Četvrti Sarajevo PR Open - Sarajevo, 24.11.2010.

Četvrta jednodnevna edukativna konferencija Sarajevo PR Open u organizaciji agencije Prime Communications ove godine se održava 24. studenoga 2010. godine pod nazivom “Novi mediji na stari način - Online konverzacija i Social web”. Sarajevo PR Open će po četvrti put okupiti veliki broj PR praktičara i profesionalaca iz Bosne i Hercegovine, kao i stručnjaka iz regije za online komunikaciju koji će na ovom jednodnevnom PR skupu razmijeniti svoja iskustva o značaju komunikacije na internetu.

04.10.2010

14. SKOJ - Slovenska konferenca o odnosih z javnostmi - 20.-22.10. Podčetrtek, Slovenija

14. SKOJ - Slovenska konferencija o odnosima s javnošću  održat će se u Podčetreku od 20.-22. listopada, a glavna je tema konferencije prilike i zamke strateškoga komuniciranja.

07.09.2010

Konferencija Društva Srbije za odnose s javnošću- PRilika 2010 - 7.- 9.10. 2010, Zrenjanin (hotel Vojvodina)

Tema konferencije su Interni odnosi s javnošću, a predavači su ugledni stručnjaci iz područja  odnosa s javnošću iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Švedske, među kojima i članica Nadzornog odbora HUOJ-a Tamara Šušanj Šulentić (Pliva Hrvatska).
U okviru konferencije na programu su radionice, a bit će predstavljeni i neki od pobjednika na natječaju za izuzetna dostignuća u području odnosa s javnošću - "PRiznanje 2010".
14.07.2010

Weekend Media Festival - 23.-25.09.2010. Rovinj

 Weekend Media Festival najveći regionalni festival komunikacijske industrije, ove se godine održava 24. i 25. rujna u Rovinju. Treću godinu zaredom Weekend povezuje sve relevantne igrače vezane uz medije i cjelokupnu komunikacijsku industriju u regiji te ugošćuje neke od najznačajnijih svjetskih i regionalnih stručnjaka iz područja komunikacija. U prve dvije godine održavanja Weekend je okupio više od 5000 sudionika iz svih zemalja okruženja, najzanimljivija imena svijeta medija, marketinga i PR-a te predstavnike mnogobrojnih kompanija.
08.06.2010

17. BledCom - 02.-03.07.2010.

17. BledCom   međunarodni simpozij istraživača koji se bave odnosima s javnošću, održava se od 2.- 3. srpnja 2010. na Bledu. Tema simpozija je Government Communication .  Stručnjaci za odnose s javnošću u vladama ili vladinim agencijama, te gradovima prezentirat će na razne teme i raspravljati o svome poslu, a simpozij će otvoriti počasni pokrovitelj BledComa 2010, Predsjednik Republike Slovenije Dr. Danilo Türk.
11.05.2010

World Public Relations Forum - Stockholm, 14.-15.06.2010.

 World Public Relations Forum  održava se u  Stockholmu od 14.-15.06. 2010 . Uz zanimljive prezentacije vodećih PR stručnjaka poput Anne Gregory, Brian Solis, Beata Wickbom, John Paluszek, Björn Edlund, Peje Emilsson i dr., Raspravljat će se o Stockholmskoj povelji – manifestu za praktičare i edukatore, kako bi potvrdili važnost odnosa s javnošću za poslovni uspjeh u današnjem umreženom svijetu.
28.04.2010

Faceokracija - prva konferencija i radionica u regiji za profesionalno korištenje Facebooka - Zagreb, 20. i 21. svibnja 2010.

Faceokracija  je prva konferencija i radionica u Hrvatskoj i regiji posvećena isključivo najpopularnijoj društvenoj mreži na svijetu, održat će se 20. i 21. svibnja 2010. u Poslovnom centru VMD u Zagrebu.
 
Na Faceokraciji će predavati iskusni stručnjaci za internet marketing i poslovanje poput Ivana Brezaka Brkana i Nebojše Grbačića koji već godinama pomažu tvrtkama poput Microsoft Hrvatska i EPH u svladavanju novih i internetskih medija poput Facebooka, Twittera itd.

ČLanovi HUOJ-a imaju 20 % poopusta na kotizacije. 

19.04.2010

Best Marketing Hrvatska organizira Video konferenciju: Seth Godin & Alex Hunter - 13.5.2010 Hypo centar, Zagreb

Best Marketing Hrvatska organizira 13. svibnja 2010. HD videokonferenciju s megapopularnim marketinškim stručnjakom i autorom čak deset bestsellera - Sethom Godinom koji će sudionicima u svom dvosatnom predavanju prezentirati kako postati nezamjenjiv kao osoba i kao brand. Na konferenciji će uživo nastupiti Alex Hunter (Virgin), vrhunski svjetski predavač i trener koji će govoriti o budućnosti brandinga online i offline. Za lokalni sadržaj pobrinut će se sudionici panel-rasprave koji će govoriti o izazovima brandinga u Hrvatskoj. Kliknite za prijavu.

14.04.2010

2. Dani poslovne edukacije - Zagreb, 27. svibnja 2010. hotel Westin

Časopis Poslovni savjetnik 27. svibnja 2010. godine organizira 2. Dane poslovne edukacije u kongresnom centru hotela Westin. Na Danima poslovne edukacije bit će održano 15 predavanja i radionica vrhunskih hrvatskih stručnjaka i praktičara. Posjetitelji će moći sami kreirati svoj obrazovni program u periodu od 9 do 16 sati. U sklopu Dana poslovne edukacije bit će dodijeljen PRIMUS, nagrada za najbolje projekte poslovnih savjetnika u realizaciji časopisa Poslovni savjetnik i Udruge poslovnih savjetnika. Cijena kotizacije za Dane poslovne edukacije je 365,00 kn (s pdv-om).
07.04.2010

8. PRO.PR kongres - 21.-24.04.2010. Rab, otok Rab

Kolege iz agencije Apriori organiziraju Osmi kongres za odnose s javnošću jadranske regije PRO PR 2010 od 21.-24.04.2010. u gradu Rabu, na otoku Rabu.

Tema predstojećeg Kongresa su Odnosi s medijima kao temeljna postavka odnosa s javnošću, a moto Kongresa je "Povezivanje u pokretu". Pokrovitelji Kongresa su gradonačelnik Grada Raba i Grad Rab.

05.04.2010

3. međunarodni simpozij o lobiranju s Dave Wenholdom, predsjednikom Američkog udruženja lobista - Zagreb, 28.04.2010. i lobistički trening s Dave Wenholdom - 21.04.2010.

Hrvatsko društvo lobista organizira 3. međunarodni simpozij o lobiranju kao svoju ključnu godišnju konferenciju koja okuplja stručnjake iz regije i svijeta. Kao gost HDL-a ove godine u Hrvatsku dolazi predsjednik Američkog udruženja lobista (AUL)iz Washingtona g. Dave Wenhold, jedan od najpoznatijih grassroots lobista u Americi. Kao predsjedniku AUL-a Wenholodu je ovo prvi nastup u Europi. 
01.03.2010

1. Međunarodna konferencija retorike i kulture komuniciranja ,,Moć uvjeravanja '' - 18. i 19. ožujka 2010.

Tvrtka Ciceron komunikacije organizira 1. Međunarodnu konferenciju o retorici i kulturi komuniciranja „Moć uvjeravanja“koja će se održati 18. i 19. ožujka 2010. godine u Zagrebu, u hotelu Antunović.

Cilj Konferencije je popularizacija javnog govora, a teme koje će biti zastupljene namijenjene su razvoju kulture govora, argumentiranja i podizanju razine svijesti o važnosti retorike i komuniciranja. Za izlaganja, predavanja i vođenje radionica angažirani su ponajbolji domaći i strani stručnjaci – psiholozi, poslovni ljudi, autori knjiga o komuniciranju, predstavnici elektroničkih medija, znanstvenici, glazbenici i kulturnjaci.

04.01.2010

Stručni skupovi u regiji/svijetu u 2010.-oj

Ovdje možete pogledati kalendar Stručnih skupova u regiji/svijetu u 2010.-oj - gdje su navedene neke veće godišnje konferencije i stručni skupovi koje smo pronašli pretražujući Internet.

Ukoliko znate za neke korisne koje ovdje nismo naveli molimo da nam javite!