O Hrvatskoj udruzi za odnose s javnošću Ustroj

Vodstvo HUOJ-a

Na redovnoj skupštini HUOJ-a 14. siječnja 2015., potvrđeni su rezultati izbora za u tijela HUOJ-a te novo vodstvo Udruge.

Predsjednica HUOJ-a: mr. sc. Aleksandra Kolarić, CSOJ
Aleksandra Kolarić magistrica je znanosti iz područja povijesti, ima završen CIPR program za odnose s javnošću te je certificirani stručnjak za odnose s javnošću (CSOJ). Karijeru u OSJ započela je kao glasnogovornica Vlade RH i predstojnica Ureda za OSJ pri čemu je vodila Ured za OSJ Vlade RH te ga modernizirala u periodu 2000. do 2002. godine. Narednih 10 godina radi kao regionalna direktorica za korporativne komunikacije, marketing i razvoj poslovanja u konzultantskoj tvrtki Deloitte gdje upravlja korporativnim komunikacijama i marketingom na tržištima JI Europe te kao konzultant izrađuje brand i komunikacijske strategije za klijente. 2012. godine pokreće vlastitu konzultantsku agenciju Quadrans.
Zamjenica predsjednice: Marina Halužan
Marina Halužan savjetnica je za informiranje i odnose s javnošću u Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe od prosinca 2012. Diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti, nakon čega je 4 godine radila kao novinarka u „Novom listu“, a potom gotovo 12 godina kao glasnogovornica Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. U slobodno vrijeme ide u teretanu, voli pjevati i ploviti oko hrvatskih otoka.

Članovi Upravnog odbora:

Alan Bahorić 2001. pokreće tvrtku za savjetovanje i odnose s javnošću Teneo u kojoj vodi različite komunikacijske projekte za privatizacijsko - investicijske fondove. Osim odnosa s javnošću prema eksternim javnostima, internim komunikacijama i projektima društveno odgovornog poslovanja, radio i na oglasnim kampanjama i brandingu, destinacijskom managementu u turizmu, a suosnivač je i Nezavisnog festivala kreativnih komunikacija (IFCC - Croatia)/Sudnji dan. U slobodno vrijeme, zaljubljenik u more, film i fotografiju.
Igor Ćutuk magistar je novinarstva i odnosa s javnošću. Rad u medijima započeo je 1996. godine kao spiker, novinar i voditelj na osječkome Gradskom radiju. Od 1998. do 2004. godine bio je akreditirani dopisnik iz Hrvatske za američki Radio Slobodna Europa, a pisao je i za ostale medije. Medijski se usavršavao na Američkome javnom radiju u Washingtonu i Bostonu. Od 2008. godine zaposlen je u Coca-Coli HBC Hrvatska na mjestu rukovoditelja odnosa s javnošću. Zadužen je za vođenje vanjskih komunikacija, odnosa s medijima i odnosa s tvrtkinim važnim interesnim skupinama, upravljanje društveno odgovornim projektima, izvješćivanje o održivosti i utjecaju tvrtkina poslovanja na zajednicu te hrvatsko društvo u cjelini.
Ana Smoljo ima 15 godina iskustva u odnosima s javnošću, društveno odgovornom poslovanju i organizacijskim odnosima. U Hauska & Partner  radi od 2001. godine, a specijalizirala se za upravljanje reputacijom, upravljanje rizicima i krizno komuniciranje, odnose s investitorima, odnose s medijima, društveno odgovorno poslovanje i edukaciju. Voditeljica je i savjetnica uprava nekoliko ključnih klijenata. U slobodno vrijeme ide u teretanu i skija.
Andreja Barberić (kooptirana u UO 2. veljače 2015.) diplomirala je na stručnom studiju poslovnog upravljanja i završila LSPR. Od 2007. radi u odnosima s javnošću Grada Karlovca, a danas u trgovačkom društvu Inkasator. Radila je na brojnim komunikacijskim projektima i surađivala s nacionalnim i međunarodnim institucijama iz gospodarskog, javnog i nevladinog sektora. Područja posebnog interesa su joj krizno komuniciranje, komuniciranje javne uprave, efekti integracije komunikacija privatnog i javnog sektora. U slobodno vrijeme bavi se skijanjem i odbojkom te uzgojem kaktusa.
Ermina Duraj (kooptirana u UO 2. veljače 2015.) pravnica je i sveučilišna specijalistica za odnose s javnošću. Zamjenica je pročelnika Ureda Primorsko - goranske županije i vodi Službu za odnose s javnošću i protokol. Radila je kao novinarka i urednica na Hrvatskoj radio televiziji i regionalnoj televiziji Kanal Ri. Njezin je komunikacijski  projekt za Festival neovisnih kazališta 2014. godine nagrađen Grand PRix-om HUOJ-a za male i srednje tvtke. Voli plesati, čitati, pogledati dobar film.

Članovi Nadzornog odbora:

Vlatka Škorić, predsjednica NO, radi kao suradnica za korporativne komunikacije u HŽ Infrastrukturi u Zagrebu. Obavlja sve vrste poslova u okviru internih komunikacija, odnosa s medijima i komunikacije projekata financiranih iz EU fondova.

Zoran Pucarić, zamjenik predsjednice, prvi se put susreo s odnosima s javnošću u jesen 1991. u rodnom Dubrovniku. Od 1997. bio je suosnivač, suvlasnik i direktor  agencije za odnose s javnošću Manjgura. Nakon 15 godina u Manjguri pokreće novu agenciju Archidux koja se, osim poslovnog savjetovanja i odnosa s javnošću bavi i multimedijalnim produkcijama. Povremeno drži predavanja i radionice iz odnosa s javnošću te piše kolumne za novine i internetske portale. 
Nataša Cesarec Salopek starija je savjetnica u IM&C agenciji gdje već više od 12 godina odgovara brojnim izazovnim komunikacijskim projektima, s naglaskom na strateški vođenim komunikacijama. Posebna su joj specijalnost financijski odnosi s javnošću, krizno komuniciranje, komunikacija u procesima spajanja i pripajanja te change management, uključujući sve relevantne javnosti. Članica je Nadzornog odbora HUKA-e te dobitnica nagrade PRO PR za promicanje i doprinos struci.
Davor Denkovski diplomirani je politolog, a u odnosima s javnošću s malim prekidima radi 12 godina. Strastveni je obožavatelj glazbe i sporta. Za sebe kaže da „glazbu sluša i gleda“, a bavi se i trčanjem, brdskim biciklizmom te plivanjem. Oženjen, otac devetogodišnjeg sina Lukasa.
Dunja Bua Maričević vlasnica je i osnivačica agencije za upravljanje komunikacijama Pragma komunikacije, koja na hrvatskom tržištu uspješno posluje trinaest godina. Nakon završenog Studija novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, radno iskustvo u komunikacijama stječe kao novinarka Hrvatske televizije, potom kao savjetnica u odnosima s javnošću u uglednim internacionalnim kompanijama (BBDO i VIPnet). Područja interesa i specijalizacije su upravljanje reputacijom, društveno odgovorno poslovanje i krizna komunikacija. Uspješno je završila CIPR Diploma program za OSJ te je Certificirana stručnjakinja za odnose s javnošću HUOJ-a (CSOJ).

 

Članovi Suda časti:

Andreja Pavlović, predsjednica SČ, viša je savjetnica u agenciji Hauska & Partner iz Zagreba i direktorica DOP-a u Hauska&Partner Grupi. Bavi se savjetovanjem klijenata iz područja odnosa s javnošću, društveno odgovornog poslovanja i organizacijskih odnosa.

Boška Trbojević, zamjenica predsjednice SČ, direktorica je Odjela za komunikacije i odnose s javnošću za BiH, Hrvatsku i Sloveniju i članica Vodstva tvrtke Coca-Cole HBC Hrvatska. Zadužena je za lobiranje i zastupanje među ključnim interesnim skupinama, Vladom, nevladnim institucijama i udrugama te rukovođenje komunikacijama i odnosima s javnošću.

Dražen Dretar voditelj je Ureda za protokol i Gradskog reklamacijsko - informacijskog centra u Gradu Varaždinu. Rođen je 1961. godine, diplomirao sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i pohađao programe stručnog osposobljavanja u SAD-u. Od 1985 do 1995. godine bavio se novinarstvom, a od tada do danas odnosima s javnošću u lokalnoj samoupravi.
Tina Puhalo Grladinović voditeljica je korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare za Hrvatsku i BiH. Odgovorna je za pružanje strateških smjernica, vodstvo i provedbu korporativnih komunikacija, za uspostavljanje kvalitetnih odnosa s dionicima unutar i izvan tvrtke te stvaranje pozitivne slike i ugleda. Rođena je 1970. godine, diplomu diplomiranog ekonomista iz područja marketinga stekla je 1995. godine na Sveučilištu u Memphisu. Karijeru u OSJ je započela 1997. godine u predstavništvu tvrtke GlaxoSmithKline. Udata je, majka dvoje djeca, sina Filipa rođenog 1996. i kćeri Lucije rođene 2003.
Ana Bagarić pridružila se Generi početkom 2008. godine, nakon izlaska kompanije na službeno tržište Zagrebačke burze na poziciji direktorice Korporativnih komunikacija koju obnaša i sada. Od 2002. do 2008. radila je u PLIVI d.d. na različitim pozicijama: od planera i analitičara preko suradnika u Korporativnim komunikacijama do izvršnog asistenta pri Upravi PLIVE, a prva radna iskustva stekla je u Premisi te Uredu za europske integracije. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, smjer financije. Od 2004. do 2006. pohađala je International Executive MBA-program na Bledu.