Baza znanja Biblioteka HUOJ-a PRint - stručna biblioteka HUOJ-a
NARUČITE DANAS!

„Odnosi s javnošću“ - prof. dr. sc. Ana Tkalac Verčič

01.08.2016.

Iskoristite ljetni popust i naručite knjigu po akcijskoj cijeni za 299,00 kn.  > NARUČI

Prvi sveučilišni udžbenik „Odnosi s javnošću“ autorice prof. dr. sc. Ane Tkalac Verčič predstavlja izuzetno važan doprinos odnosima s javnošću kao suvremenoj komunikacijskoj disciplini u Hrvatskoj. Nakon stručne recenzije Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta „Odnosi s javnošću“ postala je prva knjiga koja objedinjuje praktično i teorijsko znanje u našoj struci i ima status sveučilišnog udžbenika.

Kroz petnaest poglavlja knjiga obrađuje teme povijesti odnosa s javnošću, teorija komunikacije, kriznih komunikacija, društvenih medija, odnosa s javnošću te marketinga. Također, ono po čemu se ova knjiga posebno ističe su praktični primjeri koje su kroz studije slučaja predstavili vrsni stručnjaci odnosa s javnošću s našeg područja.

James E. Gruning, profesor emeritus s Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Marylandu (SAD) ističe kako je važnost ove knjige upravo u pristupu čitateljima koje se upoznaje s velikim brojem teorija relevantnih za studente i profesionalce svugdje u svijetu. Ističe da teorije obuhvaćaju ulogu odnosa s javnošću u organizacijskom strateškom menadžmentu, odnos različitih funkcija menadžmenta i odnosa s javnošću, teorije javnosti i dionika, komunikacijske teorije poput teorije difuzije, teorije postavljanja dnevnog reda, persuazije, dvosmjerne komunikacije i etike te naglašava: „Autorica dodatno izlaže program akcijskog planiranja, provođenja i evaluacije programa odnosa s javnošću. K tome pojašnjava važnost provođenja istraživanja, identifikacije problema, postavljanja ciljeva i planiranja prije provođenja programa – korak koji većina praktičara u svijetu (pa vjerojatno i Hrvatskoj) uglavnom zanemaruje.“

Cijena knjige:

  • članovi HUOJ-a 350 kn
  • ostali 380 kn

Za kupovinu minimalno 10 knjiga dobivate jednu knjigu besplatno, a za kupovinu 20, 3 knjige besplatno. Trošak dostave snosi kupac.

Knjigu je moguće kupiti direktno kod nakladnika tj. kod Hrvatske udruge za odnose s javnošću ispunjavanjem obrasca koji se nalazi ovdje!

Za ostala pitanja budite nam se slobodni obratiti na info@huoj.hr.