Vijesti

Ponovno pokrenuta Sekcija za društveno odgovorno poslovanje HUOJ-a

02.05.2018.

Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) inicirala je ponovno pokretanje Sekcije za društveno odgovorno poslovanje (DOP). Voditeljicom DOP sekcije imenovana je Nikolina Bradić Belobrajdić iz Ine – Industrije nafte, d.d., a u aktivnostima Sekcije sudjelovat će članovi HUOJ-a koji su motivirani realizirati dodatne vrijednosti u ovom području kako unutar svoje kompanije, tako i u Udruzi.

Sekcija će svojim radom prije svega poticati dodatnu edukaciju te razmjenu znanja i iskustava u društveno odgovornom poslovanju. Aktivnosti Sekcije usmjerit će se i na jačanje suradnje s organizacijama koje djeluju u području održivog razvoja, jačanje suradnje s medijima s ciljem boljeg međusobnog razumijevanja te suradnje s nevladinim sektorom s ciljem podržavanja njihova rada. Sekcija neće zanemariti niti dodatno umrežavanje kolega te međusobnu podršku njezinih članova. Obrađivat će se i teme iz područja korporativnog volontiranja i etike, a nastojat će se napraviti i promjene koje će osigurati temelje za dodatno ulaganje poslovnog sektora u zajednicu (poput ispitivanja mogućnosti promjena zakonskih okvira oko plaćanja PDV-a na donacije).
Sekcija za sada broji dvadesetak predstavnika iz različitih kompanija, agencija i institucija te je otvorena za sve nove članove koji žele doprinijeti unapređenju postojećih aktivnosti, ali i otvaranju novih tema u području društveno odgovornog poslovanja.

Svi članovi HUOJ-a koji se žele uključiti u rad ove Sekcije mogu to učiniti slanjem e-poruke na info@huoj.hr.