Aktivnosti Udruge Godišnje konferencije HUOJ-a

Predavači na 18. konferenciji HUOJ-a „Punoljetni smo!“

15.03.2017.

konferencija   |   prijave    |    predavači   |    program   |    radionice    |    istraživanje

Craig Spence, direktor za medije i komunikacije Međunarodnog paraolimpijskog odbora (IPC), Njemačka, dobitnik je više nagrada za odnose s javnošću, između ostalog i Europske nagrade izvrsnosti za stručnjaka za odnose s javnošću 2016. Stručnjak je za krizni menadžment i OSJ u sportu. U Osijeku će govoriti kako je Odbor uoči Paraolimpijskih igara u Riju 2016. privukao novu publiku i kako su uspjeli doprijeti do 1,3 milijuna ljudi na društvenim mrežama. Također, govorit će o izazovima s kojima se Odbor suočio u 2016. – McLarenovo izvješće o ruskom dopingu, financijskoj krizi i smrti iranskog biciklista za vrijeme OI u Riju. 
   
Jürgen H. Gangoly, potpredsjednik Austrijske udruge za odnose s javnošću (PRVA), član odbora Organizacije za međunarodne komunikacije i savjetovanje (ICCO) i Centra za održivost Austrije. Autor je brojnih publikacija u području IT-a, kao što su: „Što je Internet?“, „Vodič kroz svijet telekomunikacija“, „Elektroničko poslovanje – kako se male i srednje velike tvrtke mogu pripremiti za Internet“. U predavanju će se fokusirati na etička pitanja i razvoj u agencijama za odnose s javnošću u vremenu lažnih vijesti, društvenih mreža i krize tradicionalnih medija i institucija. Nakon 20 godina u menadžmentu jedne od vodećih austrijskih agencija za OSJ, govorit će o promjenama u svojoj agenciji The Skills Group s naglaskom na značaj međunarodne suradnje za industriju odnosa s javnošću.
   
Sarah Hall, buduća predsjednica CIPR-a (The Chartered Institute of Public Relations) i vlasnica agencije Sarah Hall Consulting te dobitnica „Sir Stephen Tallent“ medalje 2014. za iznimno postignuće u odnosima s javnošću. Tema njezinog predavanja je „Obrana vrijednosti odnosa s javnošću i prilika stručnjaka za OSJ za pokazivanjem svojih vrijednosti”. Autorica je knjige #FuturePRoof, čiji je cilj bio pokrenuti široku raspravu o budućnosti OSJ i naglasiti njihovu upravljačku funkciju nužnu za poslovni uspjeh. Sarah je redovna predavačica na raznim događajima industrije OSJ, te je voditeljica za strategiju i razvoj PRCA-e, najvećeg udruženja za OSJ u Europi i ICCO-a. 
   
Stephen Waddington je partner globalne tvrtke za odnose s javnošću Ketchum i gostujući  predavač na Sveučilištu Newcastle te se primarno bavi društvenim mrežama, o kojima je napisao nekoliko knjiga i priručnika. “Budućnost odnosa s javnošću - od odnosa s medijima do društvene organizacije”  tema je njegovog predavanja na konferenciji u Osijeku. Stephen je bio predsjednik CIPR-e 2014., a prije rada u odnosima s javnošću bio je novinar.