Aktivnosti Udruge Godišnje konferencije HUOJ-a

Dr. sc. Željko Jozić - predavač na HUOJ-evoj konferenciji "Vrijeme PRomjena"

10.04.2016.

Na konferenciji HUOJ-a „Vrijeme PRomjena“, koja se od 19. do 21 svibnja 2016. godine održava u Novi Spa Hotels & Resort u Novom Vinodolskom, poslušajte predavanja renomiranih inozemnih predavača.

Dr. sc. Željko Jozić ravnatelj je Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje od svibnja 2012., a na Institutu radi od 1997. Deset godina radio je i kao honorarni suradnik na Hrvatskoj televiziji u Službi za jezik i govor.

Pokrenuo je izradu Hrvatskog pravopisa koji je kako bi svima bio dostupan i besplatan najprije postavljen na internetske stranice, a potom je doživio tiskano izdanje. 

Od jeseni 2013. predavač je grupe kolegija hrvatskoga jezika na prvoj Visokoj školi za komunikacijski menadžment Edward Bernays u Zagrebu.

U ožujku 2014. pokrenuo je znanstveno-popularni časopis Hrvatski jezik, kojemu je glavni i odgovorni urednik.

U lipnju 2014. menovan je docentom južnoslavenskih jezika Sveučilišta u Helsinkiju, gdje je od 2010. do 2012. pohađao poslijedoktorsko usavršavanje.

„Nisam jezični čistunac već se povodim idejom da je jezik poput zaigranog djeteta kojemu, kao mudri roditelji trebamo, uz jasno postavljene granice, dati i određenog prostora za igru i razvitak“.

Prijavite se na HUOJ-evu konferenciju "Vrijeme PRomjena" (više o konferenciji).