Aktivnosti Udruge Grand PRix

Nositelj nagrade za doprinos razvoju struke - Željko Jelić

14.03.2016.

Posebnu nagradu - Grand Prix za razvoj struke uručila je predsjednica HUOJ-a Aleksandra Kolarić. Tom prigodom pročitala je obrazloženje stručnog žirija:

„ Ono što o njemu možda i ne znamo je:  da je po struci ekonomist koji je u svojoj bogatoj karijeri radio i u Hrvatskoj narodnoj banci i u satiričkom kazalištu Kerempuh.  A o njemu još ne znamo ni da je član Hrvatskog kulturnog kluba i član Mense Hrvatska.

Svoje prve komunikacijske strategije je napisao kad nešto mlađi od vas u dvorani nisu bili niti u petogodišnjem planu. Dok većina nas, ranih devedesetih još nismo ni slutili da ćemo imati neku struku, on je na radnom mjestu koje se zvalo „referent za publicitet“ ugrađivao odnose s javnošću u poslovne politike i uspješno iz čvrstog stiska propagande izvlačio korporativne komunikacije. Bio je jedan od prvih koji se usudio biti hrabro kreativni i provokativni praktičar, jedan od najvještijih u promociji proizvoda. Sa svojim projektima je osvajao mnoge prestižne komunikacijske nagrade. Međutim, okolnosti su pred njega postavljale i izazove koji su tražili  vrhunsku vještinu i znanje u korporativnim komunikacijama i kriznim situacijama.

Uz to, već je duži niz godina i predavač iz kolegija odnosa s javnošću na nekoliko poslovnih škola, na kojima na vrlo kreativan način prenosi svoje znanje novim generacijama.

U svojoj dugoj karijeri uvijek je vrlo snažno,  svojim uvjerljivim baritonom glasno zastupao načela etičnosti i aktivno se zalagao za promociju vrijednosti naše struke.

Jedan je od osnivača Hrvatske udruge za odnose s javnošću, aktivan u njenim tijelima, događajima i inicijativama.

Kolega koji nas je svojim britkim pitanjima uvijek spreman potaknuti na razmišljanje, ali i nasmijati svojim duhovitim i optimističnim pristupom.

Pravi drug koji uvijek kad stvari krenu na loše ima dobar savjet ili kad sve ide dobro zna to proslaviti s nama. Jedinstveni naš HUOJ-ev gospodin i humanist, onaj jedan tip s leptir-mašnom, Mister Pelin - Željko Jelić“, stoji u obrazloženju.