Baza znanja Stručni skupovi

HOW2WOW akademija - radionica "Zvučni brending" 05.02.2013.

23.01.2013. HUOJ

Radijsko oglašavanje predstavlja pravi izazov tržištima koja nemaju postojeću tradiciju njegovog stručnog korištenja. Neuspješno razumjevanje ovog medija često dovodi do siromašne kreativne izvedbe te potom i kampanja koje ne uspjevaju postići rezultate za oglašivača što ih odvraća od daljnje upotrebe medija. Mlađa radijska tržišta, zaista se mogu prepoznati po zasićenju dozivajućih radijskih oglasa, često čitanih velikom brzinom i lošeg izgovora s malim brojem redovitih oglašivača i zadovoljnih korisnika. To otežava posao radijskim prodajnim operativcima, a ujedno znači da oglašivači propuštaju uvidjeti kakva je radio zapravo fantastična oglašivačka prilika. Cilj ove edukacije je sa sudionicima podijeliti svo prikupljeno znanje o upotrebi zvuka u oglašavanju.

Većina oglašivača smatra da svoju vizualnu komunikaciju trebaju secirati i analizirati. Znaju zašto su odabrali određene boje i oblike, i mogu pretpostaviti zašto su drugi odabrali svoje. No malo oglašivača i agencija posjeduje ekvivalentnu sposobnost seciranja i analize zvučne komunikacije. Srećom, potrebno znanje je lako steći i vrlo je logično i razumno, te kada se jednom nauči, omogućava oglašivačima oslobađanje još malo iznenađujuće moći zvuka.

Ovu radionicu vodit će Diarmid Moncrieff, a održat će se 5. veljače 2013. u prostorima HURA-e, Ulica grada Vukovara 271 (Chromosov neboder, 1. kat).

Agenda:

  • 09.00 – 09.15 Prijava sudionika
  • 09.15 – 11.15 Teorijski dio: zvuk u panorami osjetila, tri elementa zvuka i dostupna širina bandwidtha, razlika između slušati i čuti te važnost zvučnog brandinga
  • 11.15 – 11.30 Stanka za kavu
  • 11.30 – 12.45 Praktični dio: razvoj soničnog brenda – smjernice koje slijedi grupni rad i studije slučaja
  • 12.45 – 13.30 Stanka za ručak
  • 13.30 – 15.00 Live produkcija jedne grupne ideje, zvučne refleksije, otkrivanje snimke, sažetak i zaključci
  • 15.00 Završetak radionice i podjela priznanja za znanje

Dodatne informacije dostupne su ovdje, a članovi HUOJ-a ostvaruju popust na grupne kotizacije i na pojedinačnu kupnju paketa radionica. Više o tome na http://how-to-wow.hura.hr/kotizacije.