Arhiva iz starijih godina 2006

Božićni koncert Ansambla LADO u Zagrebu, Crkva sv. Antuna Padovanskog, Sveti Duh 21. prosinca (četvrtak), u 19.30h

20.12.2006.

LADO će po prvi put, nakon 16 godina duge tradicije održavanja božićnih koncerata u Zagrebačkoj katedrali, nastupiti u crkvi sv. Antuna Padovanskog, na Svetom Duhu. Program koncerta pod nazivom «Svjetlo božićne noći 2006» priredili su naši poznati folkloristi, skladatelji i dirigenti, braća Ivica i Branko Ivanković, a sastoji se od obrada pučkih božićnih napjeva iz Istre, Dalmacije, Hrvatskog zagorja, Meðimurja, Pokuplja i Slavonije. Zastupljeni su i napjevi Hrvata izvan domovine, i to onih iz Gradišća u Austriji te iz Boke Kotorske.Božićni koncert Ansambla LADO u Zagrebu, Crkva sv. Antuna Padovanskog, Sveti Duh 21. prosinca (četvrtak), u 19.30h  
 
LADO će po prvi put, nakon 16 godina duge tradicije održavanja božićnih koncerata u Zagrebačkoj katedrali, nastupiti u crkvi sv. Antuna Padovanskog, na Svetom Duhu. Program koncerta pod nazivom «Svjetlo božićne noći 2006» priredili su naši poznati folkloristi, skladatelji i dirigenti, braća Ivica i Branko Ivanković, a sastoji se od obrada pučkih božićnih napjeva iz Istre, Dalmacije, Hrvatskog zagorja, Meðimurja, Pokuplja i Slavonije. Zastupljeni su i napjevi Hrvata izvan domovine, i to onih iz Gradišća u Austriji te iz Boke Kotorske.
 
Koncert će biti obogaćen kraćim meditacijama vezanim uz božićne običaje raznih hrvatskih krajeva, a jedna od njih podsjetit će nas i na pokojnog kardinala Kuharića i na njegova prisjećanja na Božiće iz djetinjstva. Tekstove će čitati glumci Barbara Vicković i Siniša Ružić. Folklornim zborom i orkestrom Ansambla LADO ravnat će Branko Ivanković. Zagrebački koncert iz crkve sv. Antuna Padovanskog u odgoðenom će prijenosu emitirati Radio Sljeme, 2. program Hrvatskog radija, dok će ga Hrvatska televizija emitirati na Badnjak te reprizno na Božić.