Arhiva iz starijih godina 2006

Vijesti članova - Čestitke Bijele Kuće Hotelima Dubrovnik Palace i Excelsior iz Dubrovnika, 9. svibnja

20.07.2006. Ivana Lovrić
'Najljepše Vam zahvaljujem na gostoljubivosti – nadamo se da ćemo jednom moći doći i uživati u ovom divnom hotelu i prekrasnoj zemlji na duže vrijeme' – zapisali su svoje dojmove Lynne i Dick Cheney, potpredsjednik SAD-a, 7. svibnja 2006. godine, u VIP knjigu gostiju Hotela Dubrovnik Palace.06. svibnja 2006.g. potpredsjednik Cheney, zajedno sa suprugom, uz stroge mjere osiguranja, stigao je u Hotel Dubrovnik Palace, gdje ga je dočekao Goran Štrok, predsjednik GS Hotels and Resorts.

 

Na kratkom susretu u Predsjedničkom apartmanu Hotela Dubrovnik Palace, gdje su odsjeli gospoda Cheney, prilikom odlaska prenijeli su Goranu Štroku oduševljenje Dubrovnikom, te pohvale za Hotel Dubrovnik Palace u kojem su odsjeli i Hotel Excelsior, u kojem se održavao sastanak zemalja članica Američko-jadranske povelje, a oba hotela dio su grupacije Jadranskih luksuznih hotela. Gđa. Cheney nije krila oduševljenje prema umjetninama, kojima je opremljen Predsjednički apartman, a posebno su je dojmile slike mladog riječkog umjetnika Armana Jeričevića, Jagode Buić, Mile Štrok i Nina Čučkovića.

 

Za vrijeme boravka u Hotelu Dubrovnik Palace gospoda Cheney uživali su u poznatim delicijama šefa Tomislava Gretića kao što su filet kovača sa sezonskim šparogama i filetu zubaca s blitvom.

 

Uz Monografiju Dubrovnika, fotografa Ive Pervana, košaru 'Lucinih gulozeca' iz Dubrovačke kuće, Goran Štrok poklonio je gospodi Cheney i umjetničku zdjelu  od posebno izrađene kombinacije komadića plavog, crvenog i žutog stakla mladog dubrovačkog umjetnika Nina Čučkovića, koja će ih podsjećati na trenutke provedene u Hotelu Dubrovnik Palace.

 

 

Uz razumijevanje i nesebičnu pomoć američkih službi i Uprave za posebne poslove sigurnosti MUP-a, te svih djelatnika hotela, sve aktivnosti hotela odvijale su se uobičajeno.  Zanimljivo je istaknuti da hotel nije zabilježio pritužbe ostalih gostiju koji su boravili istovremeno u hotelu, te je većina gostiju komentirala kako će svoj odmor u Dubrovniku pamtiti po Hotelu Dubrovnik Palace u kojem je u isto vrijeme odsjeo i američki potpredsjednik Cheney.

 

U subotu, 06. svibnja,  u večernjim satima u Hotelu Dubrovnik Palace boravilo je više od 1000 gostiju, s obzirom da su se u to vrijeme u hotelu odvijale i proslave dvaju vjenčanja.

 

Grupacija JLH izuzetno je ponosna da je visoka američka delegacija odabrala upravo hotele Dubrovnik Palace i Excelsior za boravak i aktivnosti američkog potpredsjednika Dicka Cheneya.

 

08. svibnja 2006.g.  Odjel za komunikacije Bijele kuće uručio je direktoru Hotela Dubrovnik Palace, Gianniju Malerbi 'Zahvalnicu' u kojoj se izražava duboka zahvalnost za izuzetnu podršku, koja je iskazana potpredsjedniku SAD-a tijekom njegova posjeta Dubrovniku i Hrvatskoj. 'Zahvaljujući Vašoj pomoći, naš je tim mogao izvršiti svoje zadatke s lakoćom, omogućujući našem odjelu da osigura bitne komunikacijske sadržaje za potpredsjednika, osoblje Bijele kuće i tajnu službu SAD-a', stoji u zahvalnici koju potpisuje Ginger L. Blevins iz odjela za komunikacije potpredsjednika.

 

Nakon gostovanja Gorana Štroka u emisiji Today Show, američke televizijske kuće NBC, koja se uživo emitirala iz Dubrovnika u studenom prošle godine, boravak američkog potpredsjednika Dicka Cheneyja u hotelima grupacije JLH smatramo najboljom promocijom Dubrovnika i naših hotela.

 

Američki potpredsjednik Dick Cheney boravio je u Dubrovniku od 06.-07. svibnja 2006.g., gdje je sudjelovao na sastanku zemalja članica Američko-jadranske povelje, foruma za suradnju tri zemlje regije Hrvatske, Makedonije i Albanije, aspirantice za članstvo u NATO-u, koji se održavao  07. svibnja u Hotelu Excelsior. Tijekom svog boravka u Dubrovniku, potpredsjednik Cheney susreo se  s hrvatskim predsjednikom Mesićem u Hotelu Dubrovnik Palace, te s premijerom Sanaderom u restoranu Nautica.

 

Grupacija Jadranski luksuzni hoteli uključuje Hotel Excelsior, Hotel Dubrovnik Palace, Hotel Kompas i Hotel Bellevue smještene u Dubrovniku, projekt Konavle turizam s tri objekta u Cavtatu i Konavlima, te Grand Hotela Bonavia smješten u Rijeci, koja ove godine obilježava važnu 130-godišnjicu postojanja. U sastavu grupacije djeluje turistička agencija Jadranski luksuzni servisi. Tvrtka Jadranski luksuzni hoteli dio je međunarodne kompanije GS Hotels and Resorts sa sjedištem u Windsoru u Velikoj Britaniji.

 

Grupacija JLH ove godine najavljuje otvaranje Hotela Bellevue u Dubrovniku, luksuznog hotela, kategorije pet plus zvjezdica.

 

 

 

Dodatne informacije:
Jadranski luksuzni hoteli

Nikolina Vicelić

Tel: 020 / 430 161
Fax: 020/ 430 162

nikolina.vicelic@alh.hr