Baza znanja Stručni skupovi

Prva Bernaysova znanstvena konferencija 8. i 9. svibnja 2015.

28.01.2015. HUOJ

Međunarodna konferencija Communication Management Forum okupit će 8. i 9. svibnja 2015. godine brojne stručnjake iz područja odnosa s javnošću, menadžmenta, medija i srodnih komunikacijskih disciplina.

Prvo izdanje Bernaysove međunarodne znanstvene konferencije Communication Management Forum na temu „Reconciling the traditional and contemporary: the new integrated communication“ posvećeno je integriranoj komunikaciji, relativno novom fenomenu unutar komunikacijske industrije. Kao organizator prve međunarodne konferencije ove vrste u Hrvatskoj i regiji, Bernays namjerava okupiti komunikacijske stručnjake iz različitih područja komunikacijskog menadžmenta koji će analizirati i pružiti vlastiti znanstveni osvrt na načine na koje se organizacije i mediji prilagođavaju novim okolnostima unutar industrije. Kako bi detaljnije analizirali pojavu kao što je integrirana komunikacija, stručnjaci će se također osvrnuti i na načine na koje se tradicionalni komunikacijski alati, kanali i strategije preklapaju s novima i utječu jedni na druge te u kojoj mjeri suvremene tehnologije uzrokuju promjene u komunikacijskim paradigmama unutar organizacija.

Međunarodna znanstvena konferencija Communication Management Forum 2015. održat će se povodom obilježavanja druge obljetnice djelovanja Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment, prve visokoobrazovne institucije u regiji specijalizirane za područje komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. Bernaysov je cilj učiniti Communication Management Forum 2015. tradicionalnim okupljanjem stručnjaka i akademika iz područja komunikacijske industrije na kojem će se razmjenjivati mišljenja, saznanja i spoznaje te prezentirati rezultati različitih istraživanja vezanih za komunikacijski menadžment. Za sudjelovanje na konferenciji potrebno je najkasnije do 20. veljače 2015. poslati sažetak od 250 – 300 riječi putem kontakt forme objavljene na službenoj stranici konferencije – www.commforum.hr.

Poziv za radove preuzmite ovdje.

Ključni govornici na Communication Management Forumu 20015. su prof. dr. sc. Dejan Verčič prof. emmer. dr. sc. Betteke van Ruler. Na prvoj međunarodnoj znanstvenoj konferenciji o integriranoj komunikaciji prof. dr. sc. Dejan Verčič držat će izlaganje na temu „Why invest in strategic communication? Because it creates value!“, dok je tema izlaganja prof. emmer. dr. sc. van Ruler „Forget about everything you learned about communication management before“.

Prof. dr. sc. Dean Verčič slovenski je komunikacijski stručnjak i profesor te voditelj Centra za marketing i odnose s javnošću na Sveučilištu u Ljubljani. Tijekom svoje bogate karijere napisao je brojna izdanja vezana za odnose s javnošću. Njegova posljednja knjiga „Kultura i odnosi s javnostima“ objavljena je 2012. godine, a prethodio joj je udžbenik za odnose s javnošću „The Global Public Relations Handbook“ izdan 2009. godine. Slovenska udruga za odnose s javnošću 2000. i 2010. godine dodijelila mu je posebne nagrade, dok je 2001. godine primio Alan Campbell-Johnson odlikovanje britanskog Ovlaštenog instituta za odnose s javnošću za doprinos međunarodnim odnosima s javnošću. Prof. dr. sc. Verčič bio je na čelu Istraživačkog odbora IABC istraživačke zaklade te predsjednik Europske udruge za edukaciju i istraživanje u odnosima s javnošću (EUPRERA), a u razdoblju između 1991. i 1993. osnovao je Slovensku nacionalnu novinsku agenciju (STA) i sudjelovao u osnivanju agencije za komunikacije Pristop. Od 1994. godine organizira godišnji Međunarodni istraživački simpozij za odnose s javnošću BledCom.

Prof. dr. sc. Betteke van Ruler je profesorica emerita iz komunikacijskih znanosti i korporativnih komunikacija na Sveučilištu u Amsterdamu. Svoja je istraživanja posvetila trendovima u komunikacijskom menadžmentu, odnosno profesionalizaciji i praksi  unutar ove znanstvene discipline. Zbog doprinosa u području povezivanja akademske teorije i prakse u području komunikacijskog menadžmenta, Kraljica joj je dodijelila počasnu titulu Civilnog odreda Orange-Nassaua, a 2014. godine izabrana je za najutjecajnijeg nizozemskog komunikacijskog stručnjaka. Prof. dr. sc. van Ruler bila je na čelu Odsjeka za komunikacijske znanosti Sveučilišta u Amsterdamu i predsjednica Europske udruge za edukaciju i istraživanje u odnosima s javnošću, a tijekom svoje dugogodišnje karijere objavljivala je brojne radove i knjige među kojima su „Communication NOW“, „With an eye on communication“, „The Reflective Communication Scrum“ te „Strategic Communication Frame“.