Baza znanja Istraživanja

Poziv za sudjelovanje u istraživanju European Communication Monitor 2015

03.03.2015. HUOJ

Europsko udruženje za obrazovanje i istraživanja o odnosima s javnošću pokrenulo je godišnje online istraživanje o statusu i budućnosti strateške komunikacije European Communication Monitor.

Komunikacijski stručnjaci diljem Europe pozvani su da sudjeluju u istraživanju koje je dostupno do kraja ožujka 2015. na www.communicationmonitor.eu.

Molimo vas da upitnik ispunite u što većem broju kako bismo imali relevantne podatke i za našu zemlju! Ispunjavanje upitnika neće vam oduzeti više od 15 minuta.

European Communication Monitor, u svojoj devetoj godini provedbe, bavi se temama kao što su nejasna granica između odnosa s javnošću i marketinga, strategije za slušanje i utvrđivanje potreba dionika, mjerenje i izvješćivanje, suradnja između klijenata i agencija te važnost partnerstva s medijima i novinarima u svijetu koji se neprestano mijenja. Usporedbe među zemljama te različitim tipovima organizacija (privatni sektor, javni sektor, neprofitne organizacije, agencije) omogućit će dobivanje relevantnih rezultata za cjelokupnu struku.

Sudionici će biti u mogućnosti podijeliti svoja iskustva na ove i mnoge druge teme kako bi se dobila jasna slika ove rastuće discipline. Svaki sudionik dobit će izvještaj s rezultatima istraživanja te sudjelovati u izvlačenju nagrada – 5 Pebble pametnih satova, kompatibilnih s Apple i Android pametnim telefonima.

Ovo prestižno istraživanje provodi grupa priznatih sveučilišnih profesora u suradnji s Europskom udrugom direktora komunikacija (EACD, European Association of Communication Directors), a pod pokroviteljstvom Prime Resarch International.

Sa više od 2750 sudionika iz 42 zemlje, izdanje ECM 2014. je bilo najopsežnije godišnje empirijsko istraživanje u komunikacijskom menadžmentu i odnosima s javnošću širom svijeta.

Rezultati istraživanja bit će predstavljeni krajem lipnja 2015. godine na European Communication Summitu koji će se održati u Briselu, Belgiji.