Baza znanja Stručni skupovi

Komunikacijski stratezi iz Philipsa, Unilevera, CERN-a, Vijeća EU i Hill+Knowlton Strategiesa raspravljat će u Pragu o europskoj budućnosti odnosa s javnošću

17.09.2013. HUOJ

Eminentni govornici iz svih krajeva Europe okupit će se 4. listopada 2013. u praškom hotelu Novotel na prvom europskom zasjedanju Svjetskog komunikacijskog foruma - Davos.

Glavna ideja sastanka bit će tvrdnja da odbijanje promjene, nerazumijevanje novih zahtjeva profesije i zanemarivanje izmijenjenih tržišnih zahtjeva neizbježno vodi do gubitka konkurentnosti.

WCFDavosIPrague će se usredotočiti na Promjene i izazove OSJ i komunikacija u današnjem digitalnom svijetu užurbanih promjena. Glavne teme sastanka bit će: utjecaj društvenih i digitalnih medija na suvremenu komunikaciju, privatnost i publicitet, globalne vrijednosti i lokalno povjerenje, regulacija interneta, autorsko pravo te karakteristike modernog liderstva.

Yanina Dubeykovskaya, supredsjedateljica Odbora i programska direktorica WCFDavosa naglasila je kako se danas svatko od nas susreće sa zahtjevnim  profesionalnim i osobnim izazovima. „Sami biramo kriterije povjerenja, transparentnosti i digitalizacije, unatoč činjenici da se tek učimo nositi sa ozbiljnom globalnom konkurencijom.“

Paul Holmes, stručnjak za OSJ svjetskoga glasa, otvoriti će susret predavanjem o profesionalnim zahtjevima i karakteristikama Komunikatora 3.0, dok će Andre Manning, supredsjedatelj Odbora WCFDavosa i globalni dopredsjednik Korporativnih komunikacija u Philipsu, nastaviti sa raspravom pod nazivom – Budućnost Komunikatora 3.0 – Biti ili ne biti?

Leandro Herrero, autor popularnog bestsellera „Viral Change“ iznijeti će osnovne pretpostavke na temu – Promjene u tvrtkama i uloga korporativnih OSJ. „Odgovor na novu ulogu komunikacijskih profesionalaca u modernom korporativnom okružju nije u njezinoj pukoj prilagodbi već u prenamjeni.“, izjavio je Herrero ističući dalje kako u organizacijskim strukturama postoje područja „ničije zemlje“ što OSJ i komunikacijski stručnjaci mogu iskoristiti u svoju korist.

James Gillies, voditelj Komunikacija u CERN-u, voditi će panel pod nazivom – Korporativno liderstvo;  imaju li menadžeri kapacitet istinskih vođa ili pouzdanih savjetnika? Gillies će sa prisutnima također podijeliti i svoju zanimljivu životnu priču: počevši od istraživačke karijere u Oxfordu do odnosa s javnošću u znanosti.

Među brojnim istaknutim sudionicima panel rasprava naći će se i:
Maxim Behar, supredsjedatelj Odbora WCFDavos, Direktor M3 Communications (Bugarska) i Predsjednik Hill+Knowlton Strategies (Češka);
Dr. Daniel Höltgen, direktor Komunikacija Vijeća Europe (Francuska);
Terry O'Conner, direktor Komunikacija Science & Technology Facilities Council (UK);
Ladislav Cervenka, direktor Eksternih komunikacija u Unileveru (Češka);
Mark Mortell, potpredsjednik/partner u Fleishman Hillardu (Irska);
Richard Chinn, Komunikacijski strateg u WOlff Olinsu (UK);
Istvan Kutas, direktor Korporativnih komunikacija u Telenor Mađarska;
Valery Levchenko, zamjenik glavnog urednika RIA Novosti (Rusija);
Dr. Gábor Hegyi, osnivač i direktor Capital Communications (Mađarska);
Arturas Jonkus, strateški konzultant u agenciji Publicum (Litva).

Partneri susreta u Pragu su: APRA and KoPR (Češka), BAPRA (Bugarska), DSOJ (Srbija), CPRA (Hrvatska), LRVS (Litva), PRSS (Slovenija), BPRCA (Belgija), MPRSZ (Mađarska), ASSOREL (Italija), RPRA (Rusija) i Pravda Awards (Ukrajina).

Glavni WCFDavos susret održava se četiri godine uzastopce te je dosad okupio komunikatore iz 42 zemlje, redom direktore, menadžere i vodeće stručnjake iz gotovo 85 konzultantskih agencija, 60 tvrtki, 15 međunarodnih organizacija, 12 medija, 10 obrazovnih institucija i 6 vladinih tijela.

Za sve informacije o registraciji posjetite: http://www.forumdavos.com/reg_registration/2 ili http://wcf-davos-prague.evenium.net za online registraciju.

Svi članovi HUOJ-a imaju 10 % popusta na cjelokupnu cijenu kotizacije za WCF Prague
(Za svoj kod, molimo kontaktirajte info@huoj.hr).