Baza znanja Stručni skupovi

HUP, GLOBAL COMPACT HRVATSKA I UNICEF: DJECA SU NAŠ NAJVAŽNIJI POSAO

24.10.2013. HUOJ

Hrvatska udruga poslodavaca u suradnji s UNICEF-om i Global Compactom Hrvatska predstavit će u ponedjeljak, 4. studenoga u 10 sati u Kongresnom centru Forum u Zagrebu inicijativu i istoimeni priručnik za tvrtke „Djeca su naš najvažniji posao“.

Inicijativa je nastala nakon brojnih konzultacija s tvrtkama širom svijeta, a cilj joj je podržati poduzeća svih veličina u integraciji dječjih prava u svakodnevno poslovanje i upravljanje. Priručnik donosi različite kontekste u kojima su već predstavljena „Načela o pravima djece i poslovanju“ u pretvorena u praksu u različitim tvrtkama širom svijeta. Priručnik po prvi puta u Hrvatskoj donosi korisne savjete i primjere praksi o društveno odgovornom poslovanju u odnosu na djecu.

Na predstavljanju inicijative govorit će predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Ivica Mudrinić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić i predstojnica UNICEF-a u Hrvatskoj Đurđica Ivković. Nakon predstavljanja priručnika, uslijedit će i praktična radionica za sve koje se unutar svojih tvrtki bave društveno odgovornim poslovanjem.

Pozivnicu za događanje preuzmite ovdje.