Aktivnosti Udruge Godišnje konferencije HUOJ-a
14. KONFERENCIJA HUOJ-A

Renomirani strani predavači i dinamične panel rasprave obilježili PR 2020

19.10.2013. HUOJ

Hrvatska udruga za odnose s javnošću ugostila je 17. i 18. listopada 2013., u Grand hotelu 4 opatijska cvijeta u Opatijizvučna imena svjetske komunikacijske scene koji su zajedno s istaknutim domaćim stručnjacima, voditeljima radionica i sudionicima panel rasprava bili dijelom bogatog programa 14. HUOJ-eve godišnje konferencije.

Pod nazivom PR 2020, ovogodišnja slavljenička konferencija kojom je HUOJ ujedno i proslavio svoju 15. obljetnicu rada, okupila je gotovo 250 komunikacijskih profesionalaca u potrazi za odgovorom na pitanjem u kojem smjeru ide struka OSJ.

Konferenciju je otvorio jedan od najistaknutijih sportskih konzultanata Britanac Jon Tibbs. Savjetnik nogometne institucije Manchester Uniteda i ikona Olimpijskog pokreta održao je predavanje na temu efikasne komunikacije u Olimpijskom pokretu, približivši okupljenima uzbudljivi svijet brandiranja destinacija i lobiranja za olimpijska domaćinstva. „Olimpijske kandidature globalno neprepoznatljivih destinacija iznimno su delikatan proces gdje najsitniji detalji mogu odlučivati o ishodu, što na zoran način dokazuje moć i utjecaj odnosa s javnošću“, naglasio je Tibbs, istaknuvši pritom primjer Kine koja je svoju inicijalnu kandidaturu za 2000. ljetne OI izgubila u posljednji tren zbog jedne jedine nesmotrene medijske izjave.

Ralph Tench, profesor na Leeds Metroplitan University te autor knjige „Otkrivanje odnosa s javnošću“, govorio je u Opatiji o kompetencijama koje praktičari odnosa s javnošću trebaju imati, dok je predsjednica CIPR-a, britanskog udruženja stručnjaka za odnose s javnošću Sue Wolstenholme oduševila HUOJ-evce svojim predavanjem prigodnog naslova PR 2020, što struku odnosa s javnošću očekuje u budućnosti. Profesor s ljubljanskog fakulteta za društvene znanosti, Dejan Verčič, dugogodišnji suradnik i prijatelj HUOJ-a, kao i svake godine upoznao je hrvatske stručnjake za odnose s javnošću s godišnjim rezultatima najopsežnijeg europskog istraživanja na području OSJ - "European Communication Monitor“.

Susanne Senft, dopredsjednica austrijskog udruženja za odnose s javnošću (PRVA) otvorila je drugi konferencijski dan sa predavanjem na temu reputacijskog upravljanja. „Kada mjerimo rezultate naših komunikacijskih aktivnosti ne činimo to radi opravdavanja vlastite uloge, već radi usmjeravanja naše organizacije u pravilnom smjeru“, istaknula je Senft naglašavajući važnost cjelovitog pristupa evaluaciji.

Četiri održane dinamične panel rasprave ponudile su jedinstvene perspektive suprotstavljenih strana, obradivši pritom raznolike teme od kriznog komuniciranja i korporativnih odnosa s javnošću pa sve do lokalne politike i brandiranja hrvatskog turizma.

Za praktični dio programa pobrinuli su se domaći stručnjaci koji su održali radionice na temu mjerenja i evaluacije, utjecaja društvenih mreža na odnose s javnošću, planiranja i upravljanja kampanjama te kreativnog pisanja.

PR-ovci su se na HUOJ-evoj konferenciji u zabavnom djelu programa družili uz koncert Nene Belana & Fiumensa koji je svojim dobro znanim hitovima prisutne držao na nogama do sitnih noćnih sati.

Dojmove kolega iz struke s PR 2020 konferencije poslušajte ovdje.

Zahvaljujemo prijateljima PR 2020, 14. konferencije HUOJ-a: