Aktivnosti Udruge Godišnje konferencije HUOJ-a

[PR 2020] Jon Tibbs - Efikasna komunikacija u Olimpijskom pokretu

17.09.2013. HUOJ

Jon Tibbs, jedan od najcjenjenijih komunikacijskih stručnjaka u svijetu sporta općenito, koji između ostalih savjetuje organizacijski odbor zimskih OI u Sočiju 2014 te nogometnu instituciju Manchester United, na PR 2020 održat će predavanje na temu „The role and importance of communications in the Olympic Movement“.

Jon će se osvrnuti na važnost efikasne komunikacije prilikom procesa prijave za domaćinstvo Olimpijskih igara te će prisutne uvesti u pitanja predsjedničkih izbora i kampanja. Dotaknut će se i vruće teme kriznog menadžmenta na primjeru dopinških skandala, ilegalnog klađenja te namještanja utakmica.

Jon Tibbs je 2001. osnovao  agenciju JTA, koja se promakla u vodeću konzultantsku agenciju za klijente iz međunarodnog sportskog pokreta.

Odbor za kandidaturu OI u Sočiju angažirao ga je krajem 2005. Tibbs je komunikacijski usmjeravao međunarodnu izbornu kampanju te producirao pobjedničku prezentaciju za Soči 2014 u Gvatemali. Uz Sochi 2014, Jon Tibbs trenutačno savjetuje i Jordanski olimpijski odbor, odbor za kandidaturu OI u Istanbulu 2020, engleskog premijerligaša Manchester United, Svjetsku taekwondo federaciju (WTF), organizacijski odbor svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji 2018, Međunarodnu obojkašku federaciju (FIVB) te Rusko međunarodno olimpijsko sveučilište.

Svojim brojnim uspjesima Jon Tibbs može dodati i pobjedničku kandidaturu za Svjetsko atletsko prvenstvo koje će se 2017. održati u Londonu, kao i aktivno sudjelovanje prilikom organizacije prošlogodišnjih Olimpijskih igara.

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva pohvalila ga ove godine za „poseban osobni doprinos“ britanskom izvozu.

 

Prijave za PR 2020 putem Facebook aplikacije ili HUOJ weba. Program preuzmite ovdje.