Aktivnosti Udruge Godišnje konferencije HUOJ-a

[PR 2020] Copyraonica – radionica copywritinga i pisanja za web

16.07.2013. HUOJ

Copyraonica je prva radionica pisanja copyja (prodajnog teksta) i pisanja za web, specifičan medij u kojem je pažnja jedina valuta kojom kupujete korisnika. Radionica je koncipirana kao dvodjelna interaktivna radionica. Predavači su Nenad Vukušić, poznati i iskusni domaći copywriter, pisac brojnih tekstova i reklama te Nebojša Grbačić urednik i novinar koji se godinama bavi produkcijom, oblikovanjem i promocijom tekstova za razne medijske kanale, no uglavnom za web.

Na Copyraonici će polaznici savladati osnove pisanja prodajnih tekstova. Naučit će nekoliko praktičnih trikova koji im mogu pomoći svaki put kad 'zapnu' u pisanju. Kako usmjeriti vlastite misli i kako se uopće pripremati za pisanje tekstova, na koje zamke paziti i što je poželjno, a što nije poželjno. Kako upoznati publiku kojoj se obraćate te kako se ne zaljubiti u vlastite ideje. Na radionici pisanja za web, polaznici će saznati kako treba formirati i plasirati informacije na web stranicama, ovisno o tome kojoj se publici obraćate, kome što prodajete ili prezentirate. Koje su razlike u pisanju članka, bloga, PR objave, Facebook statusa... Te kako biti istovremeno zanimljiv ljudima, ali i tehnologiji (odnosno internetskim tražilicama).

Obje radionice koncipirane su kao zabavne i interaktivne, s ciljem da ljudi na licu mjesta iskušaju ono što su naučili i primjene to u praksi. Predavanja su koncipirana pojednako na teoriji i praksi, uz mnoštvo konkretnih primjera.

Da biste imali priliku sudjelovati u Copyraonici prijavite se za PR 2020 putem Facebook aplikacije ili HUOJ weba!

Program preuzmite ovdje.