Aktivnosti Udruge Godišnje konferencije HUOJ-a

Panel diskusije na 15. konferenciji HUOJ-a "Reputacija - S druge strane zrcala"

08.04.2014. HUOJ

Predstavljamo vam panel diskusije na 15. konferenciji HUOJ-a "Reputacija - S druge strane zrcala".

Konferencija će se održati 29. i 30. svibnja 2014. u Grand Hotelu 4 opatijska cvijeta u Opatiji.

 

„S prednje strane zrcala o stanju u struci“

Moderator: Aleksandra Kolarić

Sudionici: svi sudionici konferencije, publika

 

Panel diskusija - "Reputacija - ključni začin uspjeha?" 

O tome koliko i na koji način reputacija utječe na uspjeh u zanimanjima političara, odvjetnika i novinara govorit će na panelu "Reputacija – ključni začin uspjeha?" saborska zastupnica i bivša premijerka gospođa Jadranka Kosor, uvaženi odvjetnik i član Upravnog i Izvršnog odbora Hrvatske odvjetničke komore gospodin Marijan Hanžeković te poznati novinar, komentator i glavni urednik Jutarnjeg lista gospodin Viktor Vresnik.

U raspravu će nas kao uvodničar uvesti Ante Šalinović, direktor Ipsos Adria za medijska istraživanja, dok će pitanja odnosa reputacije struke i osobne reputacije, uloge strukovnih udruga u upravljanju reputacijom kao i lekcija naučenih iz prakse, sa sudionicima produbiti moderatorica Kristina Laco, prva dobitnica HUOJ-eve nagrade za promicanje struke.

 

Panel diskusija „Dijalog o javnom dijalogu“

Pet sugovornika i jedna vruća tema: zašto je javni dijalog u Hrvatskoj tek formalnost i kako to promijeniti? Abecednim će redom Saša Cvetojević, Goran Beus Richembergh i Dragan Zelić uz pomoć Miljenka Cimeše i Andreje Pavlović dijalogom o javnom dijalogu ukazati na neka od najvažnijih obilježja dijaloga i svojim primjerom pokazati da je u Hrvatskoj moguća kvalitetnija javna komunikacija. Na ovaj način HUOJ daje svoj doprinos širenju područja argumentiranog dijaloga.

 

Panel diskusija: „Kad novinari glasnogovore, a glasnogovornici novinare“

Moderator panel dikusije: Doc. dr. sc. Ivan Tanta, prof. v. š., dopredsjednik HUOJ-a

Tendencija koju iskazuju domaći novinari jest da iz novinarstva ulaze u glasnogovorničke vode. U panelu želimo otvoriti temu o novinarima glasnogovornicima te pitanjima poput zašto iz novinarstva put najčešće vodi u glasnogovorničke vode. Jesu li novinari predisponirani za taj posao ili se u njemu ipak kriju neke zamke u koje upadaju. Što čini dobrog glasnogovornika, a što dobrog novinara i ima li tu razlika. Posebna tema koju bismo željeli otvoriti jest pitanje glasnogovornika u političkim strankama i njihova uloga.

Sudionici: Alemka Lisinski, Drenislav Žekić, Zlatko Mehun, Goran Cvjetinović i Ana Šimunović

 

Prijavite se za 15. konferenciju HUOJ-a! Više informacija o prijavama pronađite ovdje.