Aktivnosti Udruge Godišnje konferencije HUOJ-a

Inozemni predavači ovogodišnje 16. konferencije HUOJ-a „Kampanje pod povećalom“

12.05.2015. HUOJ

Na konferenciji HUOJ-a „Kampanje pod povećalom“, koja se u četvrtak i petak, 11. i 12. lipnja 2015. godine održava u Grand Hotelu „4 opatijska cvijeta“ u Opatiji, poslušajte predavanja renomiranih inozemnih predavača. 

 

ANNE GREGORY 

Prvog dana konferencije, u četvrtak 11. lipnja 2015. od 10:45 sati poslušajte predavanje prof. dr. sc. Anne Gregory: You Are What You Communicate.

Prof. dr. sc. Anne Gregory je predsjednica Global Alliance of PR and Communication Management, međunarodnog udruženja nacionalnih udruga komunikacijskih stručnjaka.

Radi kao profesorica korporativnih komunikacija, strategije, marketinga i ekonomije na Sveučilištu Huddersfield, Velika Britanija. Ova međunarodno priznata znanstvenica također radi kao konzultant za klijente iz privatnog i javnog sektora.

Iako je najprije radila kao novinarka u elektroničkim medijima, Anne je prije prelaska u akademske vode provela deset godina u praktičnim odnosima s javnošću. Početkom 2011. radila je s Ministarstvom zdravstva Velike Britanije na projektu o sposobnostima komunikatora u novoj nacionalnoj zdravstvenoj  službi.

Bila je predsjednica Instituta za odnose s javnošću (CIPR) u vrijeme kad je dobiven certifikacijski status. CIPR joj je 2009. dodijelio priznanje za izniman doprinos u odnosima s javnošću u praksi.

 

JESPER FALKHEIMER

U četvrtak 11. lipnja 2015. godine od 16:00 sati na programu 16. konferencije HUOJ-a je predavanje prof. dr. sc. Jespera Falkheimera: From PR to Strategic Communication in Sweden - The Emergence of a Transboundary Field of Knowledge

Prof. dr. sc. Jesper Falkheimer profesor je strateškog komuniciranja i rektor na Sveučilištu Lund, kampus Helsingborg, Švedska. Objavio je niz istraživanje iz područja kriznog komuniciranja, odnosa s javnošću, medijskih studija, brendiranja i organizacijske komunikacije.

Član je uredništva International Journal of Strategic Communication i Public Relations Query. Također je član savjetničkog odbora njujorškog koledža Corporate Communication International i Europskog komunikacijskog monitora. Radio je i kao komunikacijski savjetnik, te je član  Izvršnog odbora Švedske udruge za odnose s javnošću i Gullers Group, jedne od vodećih švedskih agencija za odnose s javnošću.

 

KAREN SANDERS

Predavanje prof. dr. sc. Karen Sanders: Political Communication and Communication Ethics održava se drugog dana 16. konferencije HUOJ-a, u petak 12. lipnja od 10:30 sati.

Karen Sanders: Prof. dr. sc. Karen Sanders je bila predsjednica i članica upravnog odbora Udruge političkih komunikatora (Asociación de Comunicación Politica), a trenutno je voditelj istraživanja za društvene znanosti na Sveučilištu u Madridu, gdje vodi Centra za istraživanje komunikacijskih trendova.

Također, gostujuća je profesorica na IESE Business School u Madridu. Do 2006. je radila na Sveučilištu Sheffield, gdje je bila jedan od osnivača smjera novinarstvo. Predaje, piše i savjetuje na području političke komunikacije i etike u komuniciranju. Objavila je nekoliko knjiga kao što su: Etika i novinarstvo, Komuniciranje politika u 21. stoljeću i Politički skandali u Velikoj Britaniji i Španjolskoj.

Vodi komunikacijske tečajeve za španjolski centar za obrazovanje u javnoj upravi te za banke, zdravstvene i dobrotvorne organizacije. Svoju karijeru započela je u gradskoj upravi Londona kao službenik za medije za britansku komoru brodara.

 

NATAŠA RAJAKOVIĆ

Drugi dan konferencije, u petak 12. lipnja sa početkom u 14:00 sati, predavanje na temu: The 24/7 News Cycle – How Can National Organisations Adapt? održat će dr. sc. Nataša Rajaković koja trenutno radi kao zamjenica glasnogovornice Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OSCE) u Beču.

U sedamnaestogodišnjoj karijeri istaknula se kao vješt komunikator i stručnjak za međunarodne odnose. Radno iskustvo stekla je radeći kao konzultant, voditelj projekata, dopisnik Večernjeg lista u Parizu, zamjenik stalnog predstavnika RH u Vijeću Europe, a od svibnja 1995. do travnja 1996. bila je savjetnica za medije i glasnogovornik predsjednika Republike Hrvatske Franje Tuđmana. Na tom mjestu bila je glavni izvor informiranja domaćih i stranih medija, surađivala je sa predstavnicima vlada, diplomatskim predstavnicima međunarodnih institucija poput NATO-a, UN-a OSCE-a. Također, u to je vrijeme bila zadužena za organizaciju, vođenje i analizu svih konferencija za novinare, držanje briefinga i pisanje govora predsjednika Franje Tuđmana.

Visoko je cijenjena među političkim i medijskim krugovima zbog svojih pregovaračkih vještina i mogućnosti da stupi u raspravu o raznim političkim, društvenim i gospodarskim pitanjima.

Doktorirala je na političkim znanostima u Parizu, a usavršavala se u SAD-u na prestižnim sveučilištima poput Harvarda i Sveučilišta u Kolumbiji. Govori još šest jezika: engleski, njemački, francuski, španjolski, talijanski i ruski.

 

Svoje sudjelovanje još uvijek možete prijaviti putem online obrasca, a program Konferencije preuzmite ovdje!