Aktivnosti Udruge Godišnje konferencije HUOJ-a
U KIC-u predstavljen program 14. HUOJ-eve konferencije

HUOJ-ev PR 2020 ugostit će svjetski poznate stručnjake za odnose s javnošću

06.09.2013. HUOJ

Hrvatska udruga za odnose s javnošću održala je u petak, 6. rujna 2013. u prostorijama Kulturno-informativnog centra (KIC) u središtu Zagreba, konferenciju za medije povodom održavanja PR 2020, 14. godišnje konferencije HUOJ-a.

Konferenciju za tisak za PR 2020, koji će se održati 17. i 18. listopada 2013. u Grand Hotelu 4 opatijska cvijeta u Opatiji, otvorila je predsjednica HUOJ-a Aleksandra Kolarić, najavivši pritom iznimno bogat i raznoliki program koji će Opatiju na dva dana pretvoriti u regionalno središte komunikacijskih kreativaca: „Nositelji programa su međunarodni stručnjaci koji će temi ovogodišnje konferencije – budućnosti odnosa s javnošću, pristupiti s različitih kutova čime će pružiti cjelovitu sliku izazova, zahtjeva i kompetencija s kojima će se morati nositi komunikacijski profesionalci sutrašnjice“, istaknula je Kolarić.

Najistaknutiji stručnjak za komunikacijski konzalting u Olimpijskom pokretu, Jon Tibbs, jedna je od zvijezdi konferencije: „Tibbs je specijaliziran za savjetovanje kandidacijskih odbora za domaćinstva najvećih svjetskih sportskih manifestacija te vodi agenciju JTA čiji impresivni portfolio čine klijenti poput: Manchester United F.C., Jordanskog olimpijskog odbora, Svjetske Taekwondo federacije (WTF) te Svjetske odbojkaške federacije (FIVB)“, naglasio je Ivan Tanta, dopredsjednik HUOJ-a.

Uz Tibbsa, posjetitelji će imati prilike slušati prof. Ralpha Tencha, autora udžbenika „Otkrivanje odnosa s javnošću“, zatim predsjednicu britanske udruge za OSJ CIPR-a, Sue Wolstenholme, stručnjaka za internu komunikaciju Stevea Doswella, dopredsjednicu austrijske udruge za OSJ PRVA-e Susanne Senft te profesora Dejana Verčiča s Fakulteta za društvene znanosti u Ljubljani.

Uz šest predavanja najavljene su četiri praktične radionice: „Radionice će sudionicima pružiti  jedinstvenu priliku učenja od istaknutih domaćih stručnjaka, koji će u malim grupama na interaktivan i uzbudljiv način obraditi aktualna pitanja iz područja odnosa s javnošću“, kazala je Ana Smoljo Josić, članica Upravnog odbora HUOJ-a.

Marina Halužan, članica Upravnog odbora HUOJ-a, najavila je i četiri panel rasprave na kojima će se diskutirati o aktualnim temama poput kriznog komuniciranja, turističke promocije Hrvatske, korporativnih odnosa s javnošću, ali i lokalne politike: „Na panel raspravi o lokalnoj politici znakovitog naziva The winner takes it all, sudionici će komentirati i analizirati nedavno održane lokalne izbore kao i nove trendove odnosno lokalne izborne pobjede koje su iznenadile širu javnost te istovremeno pozitivno odjeknule u hrvatskim medijima“, zaključila je Halužan.

PR-ovci će se na HUOJ-evoj konferenciji u zabavnom djelu programa družiti uz koncert Nene Belana & Fiumensa koji će svojim dobro znanim hitovima prisutne držati na nogama do sitnih noćnih sati.

Program PR 2020 preuzmite ovdje.

Prijave za sudjelovanje na PR 2020 zaprimamo putem Facebook aplikacije ili HUOJ weba.