Aktivnosti Udruge Grand PRix O natjecanju Grand PRix Arhiva Grand PRix 2007-2016

Dodijeljene godišnje nagrade Grand PRix 2011

25.11.2011.

Zagreb, 25. studenog 2011. - Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) u sklopu 12. Konferencije za odnose s javnošću dodijelila je godišnje nagrade Grand PRix za najbolja ostvarenja u odnosima s javnošću tijekom protekle godine.

Nagrada Grand PRix dodjeljuje se već petu godinu zaredom kao priznanje za osmišljavanje i provedbu strateških komunikacija i odnosa s javnošću u tvrtkama, vladinim institucijama i tijelima lokalne uprave i samouprave, nevladinim udrugama, agencijama za komunikacijski menadžment i odnose s javnošću te pojedincima za izvrsnost u stručnim ostvarenjima.

Ovogodišnji laureat posebne kategorije Grand PRix-a „Komunikator godine“, jednoglasnom odlukom stručnog žirija postao je Predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović. Posebna nagrada za razvoj struke odnosa s javnošću u Hrvatskoj dodijeljena je pak doc.dr.sc. Boži Skoki  s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.

Stručni žiri od jedanaest PR stručnjaka, kojim je predsjedao doc.dr.sc. Ivan Tanta, odabrao je i pobjednike ostalih pet kategorija. Sveukupno je za nagradu Grand PRix prijavljen 21 projekt, a kako su kazali u žiriju, ove je godine dodatno prilagođena metodologija ocjenjivanja radova kako bi čitav proces dodjele nagrade bio još bolji i učinkovitiji. Radovi su se stoga ocjenjivani prema kriterijima koji su u odnosu na prošle godine promijenjeni, a obuhvaćali su: planiranje i upravljanje projektom, vrednovanje i ostvareni rezultat, kreativnost i inovativnost, tehnička izvedba i izvornost projekta.

U kategoriji „Grand PRix za odnose s javnošću u javnom sektoru“ najboljim je proglašen projekt „Korak u život“, koji je osmislila agencija Premisa za klijenta Rotary club Zagreb. Za istu nagradu nominirani su bili i Grad Karlovac s projektom „Alkohol nije za mene“ te Hrvatska pošta s projektom „Najbolji u pošti“.

Erste banka i projekt „Komunikacija virtualne poslovnice Erste banke“ proglašeni su najboljima u kategoriji „Grand PRix za odnose s javnošću u poslovnom sektoru za velike tvrtke“ i to ispred Zagrebačke banke i projekta „Zeleni krediti“ te Madison consultinga koji je za klijenta DM osmislio projekt „Zaštiti se...i neka cijeli ovaj svijet još sja u suncu“.

Najbolji projekt u kategoriji „Grand PRix za odnose s javnošću u poslovnom sektoru za male i srednje tvrtke“ prema stručnom žiriju je „Kušajte blaga Slavonije“ koji je osmislila Premisa za klijenta Feravino, a za istu nagradu bili su nominirani i projekti Nestle Adriatica „Dolcegustacija – čarobna kava u Nestle dnevnom boravku“ te „Mastercard Brod knjižara – brod kulture“ agencije Alert.

Nagrada „Grand PRix za kompanijsku društvenu odgovornost“ pripala je projektu Madison consultinga „Sve za nju“ za klijenta dm - drogerie markt, koji je nadmašio Avonov projekt „Oni ih nazivaju raznim imenima, a vi nazovite 060 90 041“ u režiji agencije Media Val te ZABA-inog projekta "I riječi liječe".

U kategoriji „Grand PRix za internu komunikaciju“ pobijedio je projekt Hrvatske pošte „Djelatnik na prvom mjestu“ ispred projekta Karlovačke pivovare „Proslava 50 godina laboratorija Karlovačke pivovare“ te projekta 24 sata „24 sa(n)ta“.