Aktivnosti Udruge Godišnje konferencije HUOJ-a

Atraktivne prezentacije - 16. konferencija HUOJ-a: Kampanje pod povećalom

25.05.2015. HUOJ

Na 16. konferenciji HUOJ-a „Kampanje pod povećalom“ koja se održava 11. i 12. lipnja 2015. godine u Grand Hotelu 4 opatijska cvijeta saznajte rezultate nedavno provedenih istraživanja te kako hrvatske kompanije komuniciraju društveno odgovorno poslovanje. 

Sudjelovanje na dolje navedenim prezentacijama je besplatno.

 

četvrtak 11. lipnja 2015. od 14:15 do 15:00 sati

Predstavljanje istraživanja: „Trendovi u internoj komunikaciji – što, kako i zašto hrvatske tvrtke komuniciraju svojim zaposlenicima“, Violeta Colić, Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri

U raspravama o trendovima u području odnosa s javnošću i komunikacijskog menadžmenta sve se češće i glasnije ističe važnost interne komunikacije. Gledajući unatrag, kroz povijest odnosa s javnošću, ona je uglavnom bila u drugom planu dok se većina teoretskih promišljanja, ali i aktivnosti u praksi usmjeravala na eksternu komunikaciju. No, situacija se mijenja pa interes za internu komunikaciju i svijest o njezinoj važnosti rastu. Gdje je Hrvatska praksa interne komunikacije u odnosu na svjetske trendove? Koliko je interna komunikacija važna hrvatskim tvrtkama, koji su njezini glavni ciljevi, koji se alati najčešće koriste, na koji način top menadžment komunicira sa zaposlenicima, koliko se u internoj komunikaciji koriste novi mediji? Odgovore na ova pitanja donosi istraživanje koje su među 49 tvrtki provele Violeta Colić i Anita Klapan.    

Istraživanje će na HUOJ konferenciji prezentirati Violeta Colić koja je diplomirala matematiku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, ali je profesionalnu karijeru započela radom u medijima i nastavila ju graditi u području komunikacijskog menadžmenta najprije u korporativnom, a potom u agencijskom sektoru. Kao jedna od najiskusnijih osoba u području strateškog komuniciranja na hrvatskom tržištu sudjelovala je u mnogim kompleksnim komunikacijskim projektima. Osobito bogato iskustvo ima u issue i kriznom komunikacijskom menadžmentu i korporativnim komunikacijama. Posebno je zainteresirana i angažirana u području internih komunikacija. Violeta je vrlo aktivna u  edukaciji u odnosima s javnošću te redovito gostuje kao predavač na fakultetima i konferencijama. Članica je HUOJ-a i britanskog CIPR-a, posjeduje CIPR Diplomu i certificirani je predavač CIPR programa.

četvrtak, 11. lipnja 2015. od 15:00 do 15:45 sati

Predstavljanje rezultata Europskog komunikacijskog monitora, prof. dr. sc. Dejan Verčič, pročelnik Centra za marketing i odnose s javnošću, Sveučilište u Ljubljani  

Kakvi su odnosi s javnošću u Hrvatskoj u usporedbi sa četrdeset drugih evropskih država? Kakva je budućnost masovnih medija, koliko i kako organizacije slušaju svoje dionike, kakvi su odnosi između agencija i njihovih klijenata, te kakve su karakteristike odličnih odnosa s javnošću u Evropi?  To su samo neka od pitanja na koja će u svom predavanju odgovoriti dr. Dejan Verčič, član istraživačkog tima koji izvodi Europski komunikacijski monitor (EKM), najveće međunarodno istraživanje o odnosima s javnošću u svijetu. EKM se izvodi godišnje od 2007. godine i u njemu je u 2015. godini sudjelovalo više od 2.300 praktičara iz 41. države.

Dr. sc. Dejan Verčič je profesor i pročelnik Centra za marketing i odnose s javnošću na Fakultetu za društvene znanosti u Ljubljani. Doktorirao je 2000. godine iz socijalne psihologije na London School of Economics and Political Science (LSE). Bivši je Fulbrightov stipendist.  Objavio je 14 knjiga i više od 300 članaka, književnih poglavlja i referata. Član je istraživačkog tima koji izvodi Europski komunikacijski monitor, bivši predsjednik i član Europskog udruženja za obrazovanje i istraživanje u odnosima s javnošću (EUPRERA).


petak, 12. lipnja 2015. od 11:45 do 12:30 sati

Prezentacija znanstvenog rada: Eksterna komunikacija DOP-a - primjer 100 najvećih hrvatskih kompanija, Ana Smoljo Josić, Hauska&Partner

Kako bismo učinkovito integrirali DOP u korporativnu strategiju i uskladili poslovanje s razumnim očekivanjima svojih dionika, potrebno je uspostaviti procese za uključivanje dionika i osigurati dvosmjernu komunikaciju. To je osobito važno imajući na umu da dionici u najvećoj mjeri o DOP aktivnostima saznaju posredno, putem različitih komunikacijskih kanala. Kako bi komunikacija DOP-a bila učinkovita, potrebno je kombinirati tradicionalne interne i eksterne komunikacijske kanale te društvene medije. Na taj način tvrtke mogu osigurati kredibilitet za svoje aktivnosti i uspostaviti dijalog s dionicima. Trenutačno javno dostupne informacije o komunikaciji DOP-a među 100 najvećih hrvatskih kompanija pokazuju kako je komunikacija je uglavnom jednosmjerna, a izvještavanje o održivosti još uvijek nije uobičajena praksa. 

Više o komunikaciji DOP-a prezentirat će Ana Smoljo Josić, starija savjetnica i partner u tvrtki Hauska & Partner. U posljednjih 15 godina, Ana se specijalizirala za upravljanje rizicima i krizno komuniciranje, odnose s investitorima, odnose s medijima i društveno odgovorno poslovanje, dok su njena područja stručnosti IT & telekomunikacije, prehrambena industrija, energetski sektor, infrastruktura i građevinarstvo, farmaceutska industrija. Voditeljica je i savjetnica uprava nekoliko ključnih klijenata. Članica je Upravnog odbora HUOJ-a i voditeljica Sekcije za društveno odgovorno poslovanje.

 

Za konferenciju se možete prijaviti ispunjavanjem online obrasca OVDJE.